​Diyarbakır Milli Eğitim Müdüründen TEOG açıklaması

​Diyarbakır Milli Eğitim Müdüründen TEOG açıklaması

Diyarbakır'da 35 bin öğrencinin katılacağı TEOG sınavı öncesi açıklama yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü, sınav için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, 29 – 30 Nisan tarihlerinde Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılacak TEOG sınavıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

29-30 Nisan 2015 tarihlerinde Diyarbakır'ın 17 ilçesinde gerçekleştirilecek sınava 2 bin 474 sınav salonunda toplam 35 bin 713 öğrencinin katılacağını belirte Haruta, "Sınavlar ile ilgili hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı 1. dönem 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde yapıldı. 1. dönem sınavlarının sonunda başarının daha da artırılması için okullarımızda zümre toplantıları ve öğretmenler kurulunda görüşülerek gerekli tedbirler alındı ve planlamalar yapıldı.” dedi.

“Öğrenciler stresten uzak tutulmalıdır”

Birinci dönem yapılan sınavların sonunda Diyarbakır’dan 69 öğrencinin tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olduklarını ifade eden Hurata son olarak şunları söyledi: “Velilerimiz öğrencilerimizi strese sokmasınlar. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı öğrencilerimizi yarıştırmak amacıyla yapılmıyor. Eğitim öğretim yılında okullarımızda yapılan diğer sınavlardan farkı yoktur. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza çalışmalarından, öğrenci velilerine ise katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.