Diyarbakır On Gözlü köprüdeki balık ölümleri araştırılıyor

Diyarbakır On Gözlü köprüdeki balık ölümleri araştırılıyor

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, On Gözlü köprü bölgesindeki balık ölümlerinin araştırıldığını ve olumsuz bir sonuç bulunmadığını açıkladı.

Keban barajının kapaklarını kapatmasıyla suyu çekilen Diyarbakır’daki tarihi On Gözlü köprüde meydana gelen balık ölümlerini araştıran Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, konu hakkında yazılı açıklama yaptı.

On Gözlü köprüdeki balık ölümlerini araştıran Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, nehirden alınan balık numunesinde olumsuz bir sonuç bulunmadığını, su numunesinde ise amonyum ve magnezyum seviyelerinin yükseldiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerince su ürünleri kirlilik denetimleri kapsamında Dicle nehri üzerinde 2 Ekim tarihinde balık ölümlerinin tespit edildiğine yer verilen açıklamada, yaşanan balık ölümlerini araştırmak için balıklardan ve sudan numuneler alınarak Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü ve Elazığ Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğüne gönderildiği belirtildi.

Gönderilen numunelerin yapılan analizlerinde, balık numunelerinde herhangi olumsuz bir sonuca rastlanmadığı ifade edilen açıklamada, su numunelerinde ise amonyum ve magnezyum seviyelerinin yükseldiğinin tespit edildiğine yer verildi.

18 Ekim günü de bölgeden tekrar balık ve su numunelerinin alındığı belirtilen açıklamada, araştırmaların devam ettiğine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.