​Diyarbakır Özel Kayapınar Temel Lisesi öğrencilerinden Yemen için yardım kermesi

​Diyarbakır Özel Kayapınar Temel Lisesi öğrencilerinden Yemen için yardım kermesi

​Diyarbakır'da özel Kayapınar Temel Lisesi öğrencileri tarafından Yemen yararına okul binasında kermes açıldı.

Diyarbakır'da özel eğitim kurumlarından Özel Kayapınar Temel Lisesinde eğitim gören öğrenciler Yemen'deki muhtaçlar yararına okul kantininde kermes açtılar. Yapılan kermes etkinliğine çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Yapılan kermes hakkında açıklamalarda bulunan okul müdürü Sedat Yakar, Yemenli çocukların dramına dikkat çekerek "Özellikle İslam ülkelerinin içinde bulunduğu durum, özellikle bu ülkelerin başında Yemen, Suriye Irak geliyor. Yemenli çocukların bir deri bir kemik kaldığı görünce gerçekten içimiz acıyor. Bir nebze de olsa katkıda bulunmak ve öğrencilerimizin yardımlaşma duygusunu geliştirmek için bu teklifi öğrencilerimize sunduk onlarda kabul ederek, aileleriyle bu yiyecekleri topladılar." ifadelerini kullandı.

Katılımın güzel ve kendileri açısından sevindirici olduğunu belirten Yakar, "Gerçekten de katılım çok güzeldi, sevindiriciydi. Yaklaşık 250 kişilik bir okulda böyle bir katılım olması gerçekten bizi sevindirdi. Gençler bu yardımlaşma duygusunu geliştirmek için bu kermesi düzenlediler. Bizde onlara destek olduk, eğer bir katkımız olmuşsa ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.