Diyarbakır polisi hırsızlık vakalarını önemsemiyor mu?

Diyarbakır polisi hırsızlık vakalarını önemsemiyor mu?

Diyarbakır polis okulu civarında araçlara dadanan hırsızlar girdiği bir araçta 5 bin TL civarında para çaldı. Polisin olay yerine 2,5 saat sonra geldiğini iddia eden mağdur, polisin hırsızlık vakasını önemsemediğini söyledi.

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır merkezde yaşanan hırsızlık olayları giderek artmaya devam ediyor. Son günlerde iyice kendisini hissettiren hırsızlık olaylarına karşı mağdur olan vatandaşlar, hırsızların yakalanmamasına tepki gösterdi.

 

Hırsızların aracına girip yaklaşık 5 bin TL civarında parasının çalındığını ifade eden Feysel Şimşek, polisi çağırmasına rağmen aradan yaklaşık 2,5 saat geçtikten sonra geldiğini ve polisin hırsızlık vakasını önemsemediğini iddia etti.

 

Polisin, olay yerine giden ilke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirlerinin çekim yapmasını engelleyerek, “bu haber önemli değil”, “boş verin çekmeyin” demesi dikkat çekti.

 

“Aracıma bıraktığım 5 bin TL paramı ve kimliklerimi çaldılar”
Aracının polis okulu civarında olmasına rağmen ve hırsızların da korkmadan aracına girip 5 bin TL'ye yakın para çaldıklarını dile getiren Şimşek, “Ben dün gece saat 00.30 sıralarında arabamı polis okulu önündeki Emek caddesine park etmiştim. Sabah işe gitmek için malzemelerimi oğluma verip arabaya götürmesini istedim. Oğlum malzemelerimi araca yüklerken aracın camı, torpidosu, sigorta kutusu ve diğer yerlerinin de açık olduğunu görür görmez gelip bana söyledi. Ben aracımın yanına gelince içinde bıraktığım yaklaşık 5 bin TL paramın ve kimliklerimin de çalındığını gördüm.” dedi.

 

"Polis olay yerine 2,5 saat sonra geldi”
Hırsızların diğer vatandaşların da araçlarına girdiğini ifade eden ve aramalarına rağmen polisin olay yerine 2,5 saat sonra gelmesine tepki gösteren Şimşek, “Ben arabamın yanında iken benim bir arkadaşım geldi ve hırsızın arabasına girdiğini ve arabasının camını dahi söküp götürdüğünü söyledi. Biz de hemen polisi arayıp haber verdik. Polise haber vermemize rağmen polis olay yerine 2,5 saat sonra geldi. Polisin niye geç geldiğini kendilerine sorduğumuz da bize, sadece sizin aracınıza girmemişler sizden başka yaklaşık 20 araca da girmişler biz de bundan dolayı geç geldik, dediler. Burası polis okulunun önü olmasına rağmen adamlar rahatça gelip arabaları didik didik arayıp aracımı soymuşlar.” ifadelerini kaydetti.
Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.  (Ali Adiyaman - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler