Diyarbakır polisinden ev baskınları

Diyarbakır polisinden ev baskınları

Dün akşam Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen bombalı saldırının ardından polisin bu gün yaptığı baskınlar sonucu ilk belirlemelere göre 12 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR  - Dün akşam Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasına el yapımı bombayla saldırılmasının ardından polisin bu gün HDP’lilere yönelik başlattığı ev baskınlarında 12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

Konu ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmazken Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı Diyarbakır’da yapılan baskınlarda yakalananların isimlerini paylaştı.

 

Yapılan baskınlarda gözaltına alınanların isimleri; O.S, R.Ç, N.C, M.F.Ç. (Çocuk Şubede), A. A. (Çınar'da), S.Ö, M.İ(Karaz/Kocaköy’de), M.V.D. (Karaz/Kocaköy’de), M.Ö. (Karaz/Kocaköy’de), A.B. (Toplu Konut Seyrantepe’de), Ş.Ç. (Şehitlik Mahallesinde), M.Ç (Şehitlik Mahallesinde) olarak belirtildi.

 

Yapılan açıklamada, gözaltı sayısının da daha fazla olması ihtimalinin olduğu ifade edildi.

 

Hatırlanacağı üzere dün akşam Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasının bulunduğu bölgeye gelen yüzü kapalı kişiler tarafından, Emniyet Müdürlüğü binasına bombalı saldırı düzenlenmiş ve saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.