Diyarbakır polisinin hırsızlıkla uğraşacak vakti yok!

Diyarbakır polisinin hırsızlıkla uğraşacak vakti yok!

Yaklaşık bir ay önce gazete dağıtıcılığı için kullandığı motosiklet hırsızlar tarafından çalınan Murat Güler, hırsızlık olayı ile ilgili karakola başvurduklarını ancak polislerin 'Böyle ufak işlerle uğraşacak vaktimiz yok.' dediğini ileri sürdü.

DİYARBAKIR - Doğruhaber Gazetesi’nde Yenişehir ilçesinin gazete dağıtıcılığını yapan Murat Güler’in iş sırasında kullandığı motosiklet, bir ay önce çalındı. Bir binanın girişinde çalınan motoru için karakola başvurduğunu söyleyen Güler, polislerin kendisine, ‘Böyle ufak işlerle uğraşacak vaktimiz yok.’ dediğini ileri sürdü.

 

“Motor hırsızlarına hiçbir müdahalede bulunulmadı”
Çalınan motoru için karakola başvurduğunu ancak herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını ifade eden Güler, “Motosikletim bir ay önce bir binanın girişinde çalındı. Bununla ilgili karakola bilgi verdik ama hiçbir gelişme yaşanmadı. Daha önce başka bir arkadaşımın motoru çalınmıştı. Motosikleti çalan kişiyi biz yakaladık. Olayın faili ile ilgili bilgiyi polise vermemize rağmen herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Hırsızın kapısına dahi gidilmedi.” dedi.


 

Polis: "Böyle ufak şeylerle uğraşacak zamanımız yok"
Kendi imkanlarıyla çalınan motosikletini bulmaya çalıştığını söyleyen Güler, “Bugün yine Kayapınar'da bulunan Alişan Polis Karakoluna gittim. Motosikletimin akıbetini sordum. Polisin verdiği cevap beni hayretler içerisinde bıraktı. Polis bana, ‘Böyle ufak şeylerle uğraşacak zamanımız yok. Motosikleti bulsanız bile kullanılamaz hale getiriyorlar.’ cevabını verdi. Bu tavır hırsızlara umut veriyor. Hatta yeni olaylar için onları cesaretlendiriyor.” diye belirtti.


 

“Polisin yapması gereken işi ben yapıyorum”
Yetkililerden bu konularda duyarlı olmalarını isteyen Güler, motosikletlerinin ekmek tekneleri olduğunu belirterek, “Yaptığımız işten dolayı bizden kazandığımız ekmeği bekleyenler var. Bu sorunların çözümü sosyal bir mağduriyetin de önüne geçmiş olacak. Yetkililerin bu bağlamda işlerinde önem vermelerini bekliyoruz. Şu an polisin yapması gereken işi ben yapıyorum. Akşama kadar sokaklarda motorumu arıyorum. Bu hususta bize yardım edilmeli.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.