Diyarbakır Şehitlik'te kolonları patlayan apartmanın sakinleri yardım bekliyor

Diyarbakır Şehitlik'te kolonları patlayan apartmanın sakinleri yardım bekliyor

Diyarbakır'ın Şehitlik Mahallesinde yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilen apartmanın sakinleri, yetkililere yardım çağrısında bulundular.

Diyarbakır'da yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilen apartmanın sakinleri, sokakta kaldıklarını ifade ederek, yetkililere yardım çağrısında bulundular.

Edinilen bilgilere göre, Şehitlik Mahallesi 2'nci Sokak'ta bulunan 4 katlı Gökdağ Apartmanı, kolonlarının patlaması gerekçesi ile yıkılma riskine karşı dün gece Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından boşaltıldı. Apartmanın etrafı güvenlik şeridi ile çevrilirken, apartman sakinlerinin, evlerinde kalan eşyalarını alıp alamayacakları ise yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

Dün geceden beri sokakta kalan apartman sakinlerinin, yıkılma riski olan binanın önünde bekleyişleri sürüyor.

Yetkililere yardım çağrısında bulunan vatandaşlar, evlerinde kalan eşyalarını almak istediklerini belirtiyorlar.

Apartmanın yıllardan beri yıkılma riski ile karşı karşıya olduğunu ifade eden vatandaşlar, eski belediye yönetiminin apartmanlarındaki sorunun giderilmesi noktasında görevini yapmadığını ve bu nedenle mağdur durumda olduklarını söylediler.

Apartmanın tahliye edilmesi sonucu sokakta kaldıklarını bildiren Süleyman Aktay, evde kalan eşyalarının çıkarılmasını isteyerek, "Sabah baktık kolonlarda bir sıkıntı var. Hepimiz çıktık, yalnız eşyamızın hepsi içeride. İzin versinler, gidip eşyamı çıkartayım. Kaç sefer arkadaşlara dedik, izin vermediler. Onlardan istediğimiz eşyalarımızın çıkarılmasıdır. Onları çıkartayım, hiçbir şey istemiyorum." dedi.

Kolonlarının patlaması nedeniyle evlerini terk ettiklerini dile getiren Mehmet Maşuk Fidan, Yenişehir Belediyesinin 15 yıldır apartmanın durumundan haberi olduğuna değindi.

"Bu binanın böyle olduğunu biliyorlardı ama hiçbir şekilde bize yardımcı olmadılar"

Gidecek bir yerleri olmadığını ifade eden Fidan, şunları söyledi: "30 yıldır burada oturuyoruz. Apartmanın bir kolonu patladı, biz de evi terk etmek zorunda kaldık, gidecek bir yerimiz de yok. Eşyalarımızın hepsi içeride, biz böyle çıktık, burada bekliyoruz. 15 yıldır Yenişehir Belediyesinin haberi var. Bu binanın böyle olduğunu biliyorlardı ama hiçbir şekilde bize yardımcı olmadılar. Etselerdi şimdi bir şey söylemezdik. Şimdi kayyum atandı, inşallah onlar yardım eder. Millet olmazsa devlet olmaz, devlet olmazsa millet olmaz. Onlardan yardım bekliyoruz. Sayın validen, belediye başkanından, yeni gelen kayyumdan başka yardım isteyecek biri yok. Dışarıda kaldık, bize en azından şu an kiramızı versinler. Başımızı sokacak bir ev… Binamız yıkılsa onun yerine ev versinler."

Apartmanda oturanların maddi durumlarının iyi olmadığını söyleyen Nesibe Koyuncu, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Yetim çocuklarının olduğunu belirten Koyuncu, "Apartmanda 9 daire vardır. Dairede kalanların de hepsi duldur ve mecburiyetten gelmişler, buraya sığınmışlar. Biz Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyoruz. Benim annem yaşlıdır, benim yetimlerim var onun yanında. Kardeşimin eşleri, çocukları var onun yanında, mecburi sığınmışlar buraya. Evet, doğrudur, apartmanın yıkım kararı var, annem mecburiyetten evde kalmış. Bir emekli maaşı var, o da bin 100 liradır. Bunu kiraya mı doğalgaza mı versin? Suya mı elektriğe mi versin? Çocukları mı beslesin? 2 çocuk okutuyor, nasıl yapabilir?" ifadelerini kullandı.

"Ev gitti, eğer eşya da gittiyse bunlar ortalıkta kalıyorlar"

Yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen Koyuncu, sözlerine şöyle devam etti: "Apartmandan hiçbir eşyayı çıkartmamışız. Hepsi kardeşimin zaten. Hiçbir şey çıkarmamışız, ambalajını dahi açmamışız. Devletten yardım istiyoruz, ne olursa olsun illaki bunlara bir ev, ayrıca bir de eşyalarını çıkarmaları için izin versinler. Ev gitti, eğer eşya da gittiyse şimdi bunlar tam ortalıkta kalıyorlar. Çoğunun kocası yok, burada kaynanalarına sığınmışlar. Kaynanaları çıkmış, onlar buraya sığınmışlar. Ne yapabilirler?"

Eski belediye yönetiminin evlerinin durumundan haberdar olmasına rağmen kendilerine yardımcı olmadığını sözlerine ekleyen Koyuncu, "Eski belediyeye apartman sakinleri gittiler, kendilerinden ücret istediler. Üstüne üstlük 'Hem çıkacaksınız hem de kendi paranızla binayı yıkacaksınız.' dediler. Zaten para yok, olsa zaten çıkacaklar, daha niye kendi evlerini yıksınlar? Eski belediyeden bir şey yok." şeklinde konuştu.

Öte yandan, söz konusu apartmanın yıkılma tehlikesi arz ettiği gerekçesiyle belediye tarafından boşaltılmasının istendiği öğrenildi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.