Diyarbakır, Silvan’da çocuk trafik pisti oluşturuldu

Diyarbakır, Silvan’da çocuk trafik pisti oluşturuldu

Silvan Meslek Yüksek Okulu(MYO) Çocuk Gelişimi 1’inci Sınıf öğrencileri tarafından çocuklar için, ‘Trafik Eğitim Pisti’ oluşturuldu.

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencileri, ‘Çocuk ve Çevre’ dersi kapsamında Silvan Anaokulunda çocuk trafik eğitim pisti oluşturdu.

Amaçlarının, okul öncesi çocuklarına bilinçli bir şekilde trafik kurallarına uyma davranışını kazandırmak ve sosyal çevrelerinde bu davranışlarıyla örnek olmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Ders Hocası A. Aziz Tekin, bu uygulama ile çocukların derste öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı bulacağını söyledi.

Tekin, “Amacımız, çocuklarda trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmaktır. Ayrıca öğrencilerimizle birlikte trafik konusunda farkındalık oluşturmak ve Silvan Meslek Yüksek Okulunu yapmış olduğumuz çalışmalarla Silvan halkına tanıtmayı da amaçladık.” ifadelerini kullanarak emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler