Diyarbakır su kesintileri

Diyarbakır su kesintileri

DİSKİ Genel Müdürlüğü Diyarbakır'da düşen yıldırım sonrası kesilen suların tekrardan verilmesi için başlatılan çalışmaların dün akşam itibariyle bitirildiğini açıkladı.

DİYARBAKIR – Diyarbakır da sürekli olarak yaşana su sıkıntılarına ek olarak önceki akşam pompa istasyonuna düşen yıldırım sonrası gün boyu su verilemeyen Diyarbakır’da, yaşanan su sıkıntısının yapılan çalışmalar sonrası dün akşam itibariyle giderildiği açıklandı.

 

Yayımladığı bir basın açıklamasıyla yapılan çalışmaların bittiğini açıklayan DİSKİ, suyun gece geç saatlerde şehre verildiğini açıkladı.

 

Dicle Barajı’nda yer alan Pompa İstasyonu'na gelen enerji nakil hatlarına düşen yıldırımlar nedeniyle olumsuzluklar yaşandığını ve bundan dolayı Diyarbakır’ın gün boyu susuz kaldığı belirtilen açıklamada, yıldırım sonucu yer altı kablolarının hasar gördüğü ve elektrik direğinin devrildiği belirtildi.

 

Enerji kesintisi nedeniyle Pompa İstasyonu'ndan İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne su iletiminin yapılamadığı belirtilen açıklamada, yaşanan bu aksaklıklardan dolayı da su üretiminin gerçekleştirilemediği belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.