Diyarbakır Sümer Park'ta 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

Diyarbakır Sümer Park'ta 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

Diyarbakır'da, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların fotoğraflarının sergilendiği "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İhlas Haber Ajansının (İHA) Yenişehir ilçesi Sümer Park Ortak Yaşam Alanı'nda düzenlediği 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ne katıldı.

"Unutmadık, unutturmadık" sloganıyla gerçekleştirilen sergiye katılan Güzeloğlu, darbe girişiminin yaşandığı gece halkın, imanlı göğsüyle darbeye karşı dik durduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Onlar o gece tanka, topa ve silaha imanlı göğüsleriyle dimdik ayakta durarak karşı koydular. Bunlar bu ülkenin birlik ve beraberliğine, birlikte yaşayarak sahip olduğumuz tüm değerlere ve değerleri zenginleştirerek geleceğe doğru yürüyüşümüze inanan bu ülkenin kahraman evlatlarıydı. O gün sahip oldukları tek şey imanlarıydı ve o iman dolu göğüsleriyle aşılmaz sıradağlar gibi durarak hainlerin bu niyetlerini bertaraf ettiler." dedi.

Darbe kalkışmasını yapanların asla unutulmaması gerektiğini belirten Güzeloğlu, şunları söyledi: "Bilin ki hiçbir silah, top, tüfek imanlı yürekleri yıkamaz. Bu ülkenin evlatlarının bu dik duruşu sayesinde bugün biz daha güçlüyüz, daha kararlıyız. Geleceğe doğru daha emin adımlarla ilerlemekteyiz. Bu ülkenin birlik yürüyüşü inşallah ilelebet devam edecek. Bu büyük ülke, bu devlet ve dualı millet sonsuza kadar payidar olacaktır. Her 15 Temmuz'da biz ihaneti unutmadan, ihanete kalkışanları hem bu dünya hem inancımızda ebedi âlemde lanetleyerek ama şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla şüphesiz sürekli anacağız. Onlar bu ülkedeki birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin, bir arada yaşamamızın mührü ve şahitleridir. Tıpkı Diyarbakır'da meftun olan 15 Temmuz şehidi Dicle'nin Pekmezciler köyündeki Halit ve Ergani'deki Askeri kardeşimiz gibi."

Burada katılımcılara hitap eden İHA Genel Müdürü Hamit Arvas, darbe gecesi yaşanan olayların hafızalarda taze kalması gerektiğini ifade ederek, "15 Temmuz üzerine söylenebilecek çok şey vardır. Biz bunları işimizle, yaptığımız çalışmalarla ifade etmeye çalıştık. Gazeteciliğin en önemli özelliği budur. 'Allah bu millete bir daha bugünleri yaşatmasın.' diyeceğimiz bir geceydi. Uçurumun kenarından döndüğümüz bir geceydi. Bütün bunları hatırlatmamız belki insanlarda olumsuz unsurlar da barındırabilir ama unutulmaması, hafızamızda taze kalması gereken bir gün olduğunu düşünüyoruz. Eğer unutursak aynı tehlikelere tekrar duçar olabiliriz. Bizim vazifemiz kamuoyunu aydınlatmak, bilgilendirmek. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalardan bir tanesiydi. İhlas Haber Ajansı olarak o gece bütünüyle Türkiye genelinde darbeyi baştan sona kadar takip ettiğimiz bir çalışma yaptık." şeklinde konuştu.

Serginin açılışının ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan İHA Haber Genel Koordinatörü İrfan Altıkardeş, "İhlas Haber Ajansı ekiplerinin o gece kaydettiği fotoğrafları ve görüntüleri biz bir sergide topladık. En çarpıcı 65 fotoğrafı Türkiye çapında 41 vilayette 55 sergiyle unutulmaması, bu gecenin tekrar hafızalarda taze kalması için sergilemeye başladık." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Ramazan Deniz, "Onlar her zaman bizim yüreğimizde, kalbimizde. Özellikle Diyarbakır olarak elimizden geldiği kadar bu insanların arkasında duracağız." dedi.

Gördüğü karelerden etkilenmemenin mümkün olmadığını belirten Mehmet Seven, şu ifadeleri kullandı: "Gördüğümüz karelerden etkilenmemek mümkün değil, oradaymış gibi o anı yaşıyoruz. Toplum yıllardır hep darbe dönemlerini yaşayarak bugünlere gelmiş. 12 Eylüller, 27 Mayıslar… Bugüne kadar hep bu tür darbelerle bugüne geldiği için artık darbeleri kabul etmiyor. O yüzden yaşlısı, genci hiç kimseden icazet almadan darbeye karşı bir refleks geliştirmiş ve bu refleks sayesinde de bu darbe amacına ulaşamamıştır."

Mukaddes Esen ise "Bu sergi benim için çok duygusal anının oluşmasına sebebiyet verdi. Çünkü bir yıl önce 15 Temmuz'da hain bir kalkışmayla karşı karşıya kaldık. O gece dehşet verici bir geceydi. Devlet içinde yapılanan hain çetelerin o gece devletimize, milletimize karşı hain bir kalkışmalarıydı ama Allah'ın izniyle milletimizin kenetlenmesiyle bunu başaramadılar." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, İHA Genel Müdürü Arvas ve davetliler tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi. Davetliler daha sonra sergide bulunan 65 fotoğrafı incelediler.

Sergiye; Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İlke Haber Ajansı (İLKHA) Genel Müdürü Mahmut İrtem, Rehber TV Genel Koordinatörü İbrahim Halil Furkan, İHA Genel Müdürü Arvas, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler