Diyarbakır Sur Bağıvar (Kabe) kutlu doğum etkinliği foto 2017

Diyarbakır Sur Bağıvar (Kabe) kutlu doğum etkinliği foto 2017

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan İttihad'ul Ulema Üyesi Muzaffer Karavil, dünyanın adaleti peygamber efendimiz ile gördüğüne vurgu yaparak, Avrupa’nın İslam’a gebe olduğunu ve onun sancısını yaşadığını belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bağlı Bağıvar (Kabe) Mahallesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Mahalle merkezinde yapılan Kutlu Doğum etkinliğine her yaş gurubundan katılım oldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, Mevlid-i Şerif okundu, ilahi ses sanatçıları Derviş Madsor, Yusuf Didar ve Rıdvan Kahraman’ın birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirmesi ile devam etti.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Üyesi Muzaffer Karavil platformda yerini aldı.

Dünyanın adaleti Hz Muhammed ile gördüğüne vurgu yapan İttihad'ul Ulema Üyesi Karavil, Avrupa’nın İslam’a gebe olduğunu ve onun sancısını yaşadığını belirtti. Beşeri sistemlerin iflas ettiğine dikkat çeken Karavil, kurtuluş kapısının Peygamber Efendimizin yolu olduğunu söyledi.

Adaletin hakkı sahibine teslim etmek olduğunu dile getiren Karavil, “Değerli Müslümanlar adalet ne demektir? Hakkı hak sahibine teslim etmek demektir. Adalet yakını bile olsa, ona hakkı uygulamaktır. Adaletin unsuru sevdiğin kişilere karşı adil olmaktır. Adalet denilince akla gelen ilk kişi Hz. Muhammed Mustafa’dır. Dünya adaleti onunla gördü. İnsanlık adaleti onunla tanıdı. Her kim inancından, ırkından, dilinden ya da masumiyetinden bilsin ki onun derdine merhem Hz. Muhammet’tir. Başka kapılarda merhem aramayalım. Dünya Hz. Muhammed’in hâkimliğine, imamlığına gebedir. Bu vahşi asırda insanlık onu bekliyor” dedi.

“200 yıldır Müslüman ümmet perişan bunun sebebi Kur’an ve sünnetin aramızdan ayrılmasıdır”

Peygamber Efendimizin adaletinden bahseden Karavil sözlerine şöyle devam etti:

“Kısacası vahşi olan Arap’ı sahabe yapan Allah Resulünün hakşinas ve adaletperes olmasıdır. Ona iman eden Bilal-i Habeş, Sümeyye ve Musap adaleti onda gördüğü için iman etmiştir. Biz O’nun adaleti anlatmakla bitiremeyiz. Sahabeler O’nu adım adım takip ettikleri için sahabe oldular. 140 bin sahabeden bahsediliyor. Bunların sadece 10 bini Mekke ve Medine’de defnedilmiş, geri kalan sahabeler İslam’ın adaletini Afrika’ya, Asya’ya, Avrupa’ya, Çin’e götürdüler. Hatta Çin’e İslam’ı 2 sahabe götürüyor. Bugün Çin’in Tibet bölgesinde 200 milyon Müslüman yaşıyor. Dolayısıyla O’nu kim takip ettiyse toplumun en azizleri oldu. Dolayısıyla Müslüman fert olarak, toplum olarak, ümmet olarak izzet bulmak istiyorsak Resulullah’ın yolundan başka bir yol yok. 200 yıldır Müslüman ümmet perişan. Bunun sebebi Kur’an ve sünnetin aramızdan ayrılmasıdır. Yahudi ve Hristiyanların oyunlarıyla İslam’ın hükmü olan Kur’an, peygamberin sünneti olan şeriat İslam beldelerinin anayasalarından çıktı. Adliye saraylarından çıktı. Ey Müslüman nefsine köle olan birisi nasıl adil olabilir. 200 yıldırı bu Yahudi ve Hristiyanların oyunuyla Müslümanların evlerinden, sokaklarından, camilerinde, okullarından Hz. Peygamber çıkarıldı. Çıkarıldığı günden beri ümmet perişan.”

“Sözde insanlığa saadet getirecek bütün beşeri sistemler iflas etti”

Avrupa’nın İslam’a gebe olduğunu ifade eden Karavil, “Yahu ve Hristiyanların bütün oyunlarına rağmen tuzaklarına rağmen öyle bir nesil geliyor ki peygamberi kendine örnek edecek, sahabeyi kendi, ne örnek edecek bir nesil geliyor. Öyle bir nesil geliyor ki bacılarımdan hafizeler, alimeler ve mestureler. Allah’ın ve peygamberin sevgisiyle büyüyen bir nesil geliyor. Modayı ve dizileri değil, Hz. Aişe ve Hz. Hatice’yi kendine örnek alacak bir nesil geliyor. Avrupa İslam’a gebedir ve onun sancısını çekiyor. Bugün Avrupa’da profesörü, sanatçısı ve futbolcusu Müslüman oluyor. Her geçen gün İslam yayılıyor Avrupa’da. Peki, sen ey Müslüman Peygamber senin iken sen neredesin. Artık gün Müslümanların günüdür. Artık devir İslam’ın devridir. Çünkü sözde insanlığa saadet getirecek bütün beşeri sistemler iflas etti. Bugün dünyada intihar, hırsızlık, adam öldürme yaşı 12’lere indi. İnsanlık bozuldu, Allah rahmeti ile elbette ki kullarına bir kapı açacak. İşte kapı Hz. Muhammet’tir. O yüzden Müslüman uyan ahlakınla, merhametinle, iffetinle insanlığa örnek ol” şeklinde konuştu.

Karavil’in konuşmalarının ardından platforma çıkan kız ilahi grubu birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi, hadisler okudu.

Kız çocuklarının ardından Derviş Madsor, Yusuf Didar ve Rıdvan Kahraman’ın ilahi ve ezgiler seslendirmesi ile devam eden etkinlik okunan dua ile son buldu. Etkinlikte ayrıca katılımcılara ikramda da bulunuldu. (M. Hüseyin Temel – İLKHA) 




























 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.