Diyarbakır  Surlu öğrencilerden okul nakline tepki

Diyarbakır Surlu öğrencilerden okul nakline tepki

Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Alipaşa Mahallesi’nin, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan yıkım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle başka okullara nakledilen Alipaşa İlkokulu öğrencileri nakil olayına tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2015 yılında yaşanan olaylar sonucunda, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan yıkım çalışmaları nedeniyle Alipaşa İlkokulunda öğrenim gören 610 öğrenci, Tevfik Fikret Ortaokulu, İskenderpaşa İlkokulu ve İsmetpaşa İlkokuluna nakledildi. Nakle tepki gösteren öğrenciler  kendi okullarına okumak istediklerin, nakledildikleri okulda sorunlar yaşadıklarını belirttiler.

Alipaşa İlkokulundan, Tevfik Fikret Ortaokuluna nakledilen Baran Obabaşı, kendisinin ve arkadaşlarının Tevfik Fikret Ortaokuluna gitmek istemedikleri için okula gitmediklerini ifade etti.

Obabaşı, "Elektrik, su olmadığı ve yıkım olduğu için okulumuza göndermiyorlar. Alipaşa İlkokulu'na gitmek istiyoruz ama göndermiyorlar. Diyorlar ki ‘bu okulu yıkacağız.’ Karakol mu ne yapacaklarsa artık? Ondan dolayı göndermiyorlar. Tevfik Fikret Okuluna gitmek istemiyoruz, ondan dolayı okula gitmiyorum. Hiçbir arkadaşım da gitmiyor." diyerek tepkisini dile getirdi.

"Biz o okulda yabancılık çekiyoruz, arkadaşlık kuramıyoruz, biz eski okulumuzu istiyoruz"

Nakledildikleri Tevfik Fikret Ortaokulunda yabancılık çektiklerini ve diğer öğrenciler ile arkadaşlık kuramadıklarını söyleyen Medine Çelik ise "Yıkımdan dolayı okula gidemiyoruz. "Alipaşa Okulu bir an önce olsun, okulumuza gidelim. Bu okulda hem kitabımız yok, hem de önümüzdeki pazartesi günü gecikmeli başlama olacak ve geride kaldık." ifadelerini kullandı.

8'nci sınıf öğrencisi Eda Topsak da tüm öğrencilerin mağdur olduklarını ve Alipaşa İlkokulunun açılmasını istediklerini ifade ederek tepkisini şöyle dile getirdi: "Bizi bazı okullara gönderiyorlar. Okullarda bazı arkadaşlarımızı şiddet uygulanmış. Bizler mühendis ve öğretmen ablalarımız gibi olmak istiyoruz. Devletten istediğimiz; Alipaşa İlköğretim Okulunun suyunu açsınlar, öğretmenlerini göndersinler; biz kendi okulumuza devam ederiz. Başka okullara muhtaç değiliz; bizim de okulumuz var."

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.