Diyarbakır Travel Turkey Fuarı’nın partner ili seçildi

Diyarbakır Travel Turkey Fuarı’nın partner ili seçildi

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmir'de düzenlenecek olan "Travel Turkey Fuarı"nda Diyarbakır'ın partner il seçildiğini belirtti.

6–8 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek olan "Travel Turkey Fuarı"nda Diyarbakır'ın partner il seçildiğini belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ın tüm tarihi ve kültürel güzellikleriyle Fuar'da tanıtılacağını söyledi.

Söz konusu fuarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Güzeloğlu, Peygamberler ve Sahabeler şehri olan Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel alanda dünya kamuoyuna tanıtılması için çeşitli çalışmalarda bulunduklarını kaydederek, Diyarbakır'ın turizmde önemli bir konuma geldiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde düzenlenen ve 6–8 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek "Travel Turkey Fuarı"nda, Diyarbakır'ın partner il seçildiğini söyleyen Güzeloğlu, " Bu yıl “Travel Turkey Fuarında tüm yerli ve yabancı, ulusal ve uluslararası katılımcıların katıldığı fuarda Diyarbakır Partner İl olarak gösterilecek ve öne çıkacaktır." dedi.

Eğil'i, Türkiye'de çok az sayıda şehrin elde ettiği sakin şehir konseptiyle buluşturmak istediklerini dile getiren Güzeloğlu, "Fuar’da Diyarbakır’ımızın sahip olduğu bütün zenginlikler Diyarbakır’ı tanıtım projelerimiz kapsamında, birçok ülkeden gelen profesyonel tur operatörlerine, turizm marka yöneticilerine ve firma temsilcilerine tüm boyutlarıyla tanıtılacak ve şehrimizi ziyaret programlarına almaları sağlanacaktır. 2019 ‘da özellikle Peygamber makamlarının bulunduğu, büyük bir ilgi ve rehavetin konusu olduğu Eğil ilçemizi Citta Slow denilen ve artık dünyada sakin şehir konseptiyle öne çıkan şehirler ağına almak amacıyla çalışmalarımızı başlatıyoruz. Eğilin konumu gereği Türkiye’de çok az ve sayılı şehrin elde ettiği bu unvanı Eğil ile buluşturmak 2019 Diyarbakır hedefleri arasındadır." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır, Türkiye’nin 7'nci turizm merkezi"

Kadim ve zengin bir tarihe sahip olan Diyarbakır’ın 2018 yılında özellikle turizm alanında büyük bir atılım yaptığına tanıklık ettiklerini sözlerine ekleyen Güzeloğlu, "Turist sayısı ve konaklamalarında tarihi rekorların kırıldığı bu yılda, çok güzel gelişmeleri hep beraber yaşıyoruz. 2018’in ilk 10 ayında kesinleşmiş rakamlarda 45 bini yabancı turist olmak üzere toplam 335 bin 764 kişinin ziyaret ettiği Zerzevan Kalesi, Türkiye’nin yanı sıra Dünya’nın da gündemine oturdu. Özellikle arkeolojik geçmişten bugüne kalan ve dünya arkeolojik tarihi açısından çok önemli bir merkezi olan Zerzevan Kalesinde, bu yıl ve gelecek yıllar belirtilen sayının çok daha üstüne çıkacağımızı ifade ediyorum. Kazı ödenekleri noktasında bir milyon TL ödenek tahsis edildi ve Valiliğimize aktarıldı. Türkiye’nin 7. Turizm Merkez Destinasyonu olarak belirlendi ve Güneydoğu Bölgesi açısındaN da taşıyıcı bir ili oldu. 2018 yılında şehrimize gelen turist sayısında bir önceki yıla göre, ilk on aylık verilerde %57’lik oranda bir artış yaşandı." şeklinde konuştu.

"Hava limanımız yolcu trafiği açısından 12'nci sırada"

Dünya tarihinin çok önemli bir değeri olan Malabadi Köprüsünün UNESCO geçici miras listesinden, kalıcı miras listesine alınması için de gerekli adımları atacaklarını dile getiren Güzeloğlu, son olarak şunları kaydetti:

"Hava limanımız yolcu trafiği açısından 12'nci sırada olduğunu ve 2019 yılında Hava Limanımızda CIP Salonunun hizmete gireceğini paylaşmak istiyorum. Yine 2019'da UNESCO Kalıcı Miras listesinde yer alan insanlık tarihinin çok büyük bir zenginliği olan Surlarımız ve Hevsel Bahçeleri ile Peygamber ve Sahabe türbeleri, İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerifi kabul edilen Ulu Cami başta olmak üzere İslam ve Hristiyanlık inancına dair bütün öğelerin profesyonel bir bakış açısıyla tanıtımına ağırlık vereceğiz."

Toplantıya; Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar, Bağlar Kaymakamı Barış Demirtaş, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Ali Fuat Eker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Başkan Yardımcısı Ramazan Özkılıç, DESOB Başkan Yardımcısı Abdullatif Aykul, TURSAB İl Başkanı Mehmet Akyıl, Zerzevan Kalesi Kazı Sorumlusu Aytaç Coşkun, Otelciler Dernek Başkanı Havva Doğan ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Veysi İpek katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler