Diyarbakır Turizm Zirvesinde gündem "Çözüm Süreci"

Diyarbakır Turizm Zirvesinde gündem "Çözüm Süreci"

İstanbul Feshane'de düzenlenen Diyarbakır Tanıtım Günleri etkinliğinin 2. Gününde TÜRSAB ile ortaklaşa gerçekleştirilen 'Diyarbakır Turizm Zirvesi Toplantısı'nda Çözüm süreci üzerine yapılan konuşmalar gündemi oluşturdu.

DİYARBAKIR  - Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, STK temsilcileri, seyahat acentesi temsilcileri, yerel ve ulusal medya kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yapılan sunum konuşmasının ardından söz alan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyarbakır’ı çok önemsediklerini belirterek, “Diyarbakır’da açacağımız temsilciliğimiz için Surların içerisinde bir yer belirledik ve gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra Diyarbakır’daki turizm çalışmalarını hızlandırmış olacağız.” dedi.

Ulusoy: “ Çözüm Süreci, kimsenin değil ülkemizin süreci”

Turizmciler olarak Çözüm sürecine büyük önem verdiklerini belirten Ulusoy, bu sürecin hükümetin değil tüm toplumun süreci olduğunu belirterek, “Bu süreç çatışmadan değil, uzlaşmadan doğacak olan yaşamanın, güzelliklerin süreci. Burada hamasi sözler söyleyip de damardan şehvet vermek istemiyorum. Ama bu bir gerçektir, beraber paylaşmak istiyorum. Beraber yaşamak mecburiyetindeyiz. Bizi karıştırmak, bizi kaşımak, bizi incitmek isteyenler var. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Diyarbakır’daki vatandaşıma iğne batarsa bana çuvaldız batar. Birbirimizden ayrımız gayrımız yok. Kucaklaşmayı, insanca yaşamayı, paylaşmayı, insan haklarını, demokrasiyi içimize sindirip yaşamak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Vali Aksoy: “Diyarbakır’da öğrenecek daha çok şey var”

Ulusoy’un konuşmasının ardından söz alan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise, Diyarbakır’ı bütün yönleriyle anlatabilmek adına İstanbul Feshane’de bir tanıtım günü düzenlediklerini ve dün itibariyle de resmi açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Etkinliklerimiz Pazar günü akşamına kadar devam edecek. Bugün de bu toplantıyı sizlerle gerçekleştirme fırsatı bulduk. Diyarbakır 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel değerleri ve tarihi birikimi, doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisidir. Böylesi önemli bir şehri daha yakından tanımak, tanıtmak ve ülke turizminde biraz daha öne çıkarmak adına bugün bir aradayız.” şeklinde konuştu.

Vali Aksoy: “Diyarbakır, Bölgenin Önemli Bir Merkezi”

Turizm sektörünün önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, Turizm sektörünün hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ve ülkenin gelişmesi ve kalkınması adına Turizm sektöründe yapılan yatırımların büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Vali Aksoy,  “Diyarbakır’ın gerek kalkınması, gerekse huzur ve barışına sağlayacağı katkı yönüyle de Diyarbakır’da turizmi daha iyi bir noktaya taşıma ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu bakımdan sektör içerisinde yer alan Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli yerlerine turlar düzenleyen siz değerli seyahat acentelerinin Diyarbakır’ı da gündemlerine almaları, var olanların da kapasitelerini biraz daha genişletmeleri bizim beklentimiz. Diyarbakır bölgenin önemli bir merkezi ve bu merkezden çevre illeri de kapsayacak şekilde yeni turizm restorasyonları geliştirmek mümkündür. Bölgenin tarihiyle, kültürüyle ve önemli değerleriyle sizlerin yapacağı tanıtım çalışmalarıyla daha iyi bir noktaya geleceğine inancımız tam” dedi.

Vali Aksoy: “Bölgeye gelip bizzat yaşadıktan sonra değerlendirmenizi bekliyoruz”

Çözüm sürecinin bölge için çok büyük anlamı olduğunu belirten Vali Aksoy, özellikle Türkiye’de son zamanlarda gündeme gelen ve çözüm süreci olarak adlandırılan çalışmaların bölgenin huzur ve güven ortamına kavuşmasına önemli bir katkı sunduğunu ifade etti.

Vali Aksoy, “Zaman zaman bunu bozmaya yönelik küçük çapta hareketler olsa da bölge halkı da huzur ve güven ortamının bir an evvel gelmesi yönünde iradelerini ortaya koyuyorlar. Temennimiz o dur ki sadece bölge olarak değil, ülke olarak da bu sürecin huzur içerisinde tamamlanmasıyla ülkemizin ekonomik anlamda da daha iyi bir boyuta gelmesini destekliyor ve arzu ediyoruz. Bölgemizin huzur ve güveni için bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman bazı olaylar çok abartılı olarak yansıtılıyor. Bölgedeki çok küçük hadiseler çok büyük ve farklı sunulabiliyor. Onun için bölgeye gelip orada bir süre kalmak bu anlamdaki görüşlerinizi farklılaştıracaktır. Biz sizleri Diyarbakır’a bekliyoruz ve orayı bizzat görerek, yaşayarak değerlendirmeleri sizlerin de yapmasını arzu ediyoruz.” çağrısında bulundu.

Konuşmalardan sonra turizm sektörü temsilcileri ile birlikte “Diyarbakır ve Turizm” konulu görüş ve önerilerin paylaşımının ardından toplantı sona erdi. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.