Diyarbakır ülkemizin tarımsal üretim merkezidir

Diyarbakır ülkemizin tarımsal üretim merkezidir

Diyarbakır Ticaret Borsasına ziyaret gerçekleştiren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bu şehrin, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olduğunu belirtti.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda kentteki kurum müdürleri, borsa yönetimi ile üyeleriyle birlikte çalışma ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil'in açılış konuşmasının ardından Vali Güzeloğlu, katılımcılara hitap etti.

Diyarbakır'ın, gelişme ve kalkınma yolculuğuna önemli katkılar sağlayan, zenginlikler sunan bir şehir olduğunu belirten Güzeloğlu, bu doğrultuda, kamu ve özel kesimin tam anlamıyla iş birliğini gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Tarım ve tarımsal üretim alanının, kentin en önemli ve değerli başlıklarından biri olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Diyarbakır, bugün ülkemizin bir tarımsal üretim merkezi ve belirleyici merkezidir. Tarımsal üründe, hububat, pamuk ve benzerlerinde Türkiye üretimini belirleyen, etkileyen, ilk üçte yer alan, bu bağlamda açık ara üretimi tanımlayan bir üretim alanıdır. Önümüzde devam eden ve 2023 hedefinde tamamlanacak olan Silvan Projesi kapsamında 8 baraj ve 23 sulama projesi ile sadece ülkemiz için belirleyici bir merkez olmaktan çıkacak ve inşallah Diyarbakır'ı dünya çapında bir tarımsal üretim merkezi haline getirecektir ve ticaret borsamızın şüphesiz ürün hacmi, işlem hacmi ve buna bağlı bütün kapasitesi de bugünün çok ötesine ulaşmış olacak. 235 bin hektar alanı suyla buluşturacak, 300 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak ve bugünkü rakamlarla en az bir milyar Türk Lirası üzerinde bir doğrudan geliri, aynı ürün deseninde olmak kaydıyla artışa konu yapacak bir dev toplumsal, sosyal, ekonomik ve tarımsal projeden bahsediyoruz. Su ile buluşacak bereketli topraklarda bugünkü verimin ve getirinin en az bire 10 artacağını bekliyoruz." dedi.

"Bayramdan sonra ön tahsis sözleşmelerini imzalayacağız"

Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Kurban Bayramı'ndan sonra ön tahsis sözleşmelerini imzalayacaklarını kaydeden Güzeloğlu, "Bilin ki Diyarbakır, bütün bu gelişmelerin merkezinde yer alan, zenginlik, derinlik ve birikimi büyük güç olan aziz bir şehirdir. Bakınız, geçtiğimiz günlerde Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için tüm Türkiye'de çağrıya çıktık. Benim başkanlığımdaki müteşebbis heyet üyeleri ile teklifler geçtiğimiz günlerde önümüze geldi. İnanın hem güç veren hem güven veren hem de bu kente ve bu ülkeye inancımızı pekiştiren bir sayısal toplam geldi. Diyarbakır'dan İstanbul'a ülkenin her köşesinden sanayiciler, net ve kararlı bir şekilde Diyarbakır'da bu İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinde yer almak, yatırım yapmak için adeta yarışa girmiş durumdalar. Bayramdan hemen sonra inşallah ön tahsis sözleşmelerini imzalayacağız. En az 10 bin kişiye varan bir doğrudan istihdamı, 500 milyon toplam tutarındaki yatırım rakamını taahhüt eden bu yatırım ve başvurular ne kadar haklı olduğumuzu ve doğru şeyler yaptığımız zaman bu ülkenin gücünün ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.