Diyarbakır’ Ulu Camii’nde Cuma Namazı sonrası Hükümet ve PKK'ye tepki video

Diyarbakır’ Ulu Camii’nde Cuma Namazı sonrası Hükümet ve PKK'ye tepki video

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrası halk, Hükümet ve HDP’ye tepki göstererek, çatışmaların bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalar 2 ayı aşkın süredir devam ediyor. Yer yer çatışmaların devam ettiği ilçede Cuma Namazı kılmak isteyen halk, polis arama noktalarından geçerek tarihi Ulu Camii’ne geldiler.

Halk silah sesleri arasında namaz kıldı

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Sait Yaz’ın verdiği hutbeyi dinleyen halk, silah sesleri arasında namaz kıldı. Hutbesinde, yeryüzünde fitne çıkarmanın büyük günahlar arasında yer aldığına değinen Yaz, ortaya çıkan fitne ateşinin herkesi yaktığına dikkat çekti.

“Ateş hepimizi, evleri ve yürekleri yakıyor”

Yeryüzünde fitne çıkarmak kadar büyük bir günahın olmadığını vurgulayan Yaz, “İşte biz bunları yaşıyoruz, fiilen içindeyiz. Buna dikkat etmemiz lazım. Allah’ın mahkemesinden hiç kimse kurtulamaz. Katil olarak, zalim olarak giden nasıl hesap verecek? Ateş hepimizi yakıyor.  Evleri yakıyor. Ev yansın, ev yerine gelir. Yürekleri, ruhları, canları yakıyor. Cami yıkılsa, minare yıkılsa bile yine yapılır. Mazlum ve masum gitti mi yerine biri gelmez. Buna dikkat edelim.” dedi.

Cuma Namazı sonrası ise halk, Hükümet ve HDP’ye tepki göstererek, çatışmaların bir an önce sona ermesini istedi.

“Kürdistan yanıyor, milyonlarca insanımız zulüm altında”

Diyarbakır’ın savaş alanı olmamasını isteyen Muhittin Batmanlı adlı bir vatandaş ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Hep beraber hükümeti, devleti, PKK’yi eleştirelim. PKK’nin bu savaşı çözüm getirmez. PKK’nin bu savaşı yanlıştır. Hendek savaşı Kürtleri yok etme hareketidir. Kürdistan yanıyor, milyonlarca insanımız zulüm altında. Bu savaşa hayır diyelim. Bu savaş halkın savaşı olmamalıdır. Halkımız ölüyor, HDP Genel Başkanı’nın çocukları Avrupa’da okuyor. AK Partililerin çocukları Avrupa’da okuyor. Benim zavallı Kürdistanlı halkım ölüyor. Yeter artık!”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler