Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Mart ayı faaliyet raporunu açıkladı

Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Mart ayı faaliyet raporunu açıkladı

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Umut Kapısı Gıda Bankası Mart ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Kurulduğu günden bu yana fakir ve muhtaçlara yardım etmeyi kendine şiar edinmiş olan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Mart ayı içinde yaptığı yardım faaliyetlerin yayımladığı Mart Ayı Faaliyet Raporuyla kamuoyuna açıkladı.

Mart ayı içerisinde yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bir değerlendirmede bulunan Diyarbakır Umut Kapısı ve Gıda Başkanı M.Sıddık Furkan, Mart ayı içerisinde, 41’i Suriyeli mülteciler olmak üzere toplamda 288 aileye yardımda bulunduklarını söyledi.

“Mart ayında 288 aileye yardım yapıldı”

Mart ayında derneklerinin rutin çalışması olan aile tespitlerinin yanında yardım çalışmalarını eksiksiz olarak devam etmeye gayret ettiklerinin altını çizen Furkan, çabalarının daha fazla aileye ulaşmak için daha fazla imkân oluşturmaya yönelik olduğunun da altını çizdi.

Furkan, “2015 Mart ayında 41’i Suriyeli mültecilerden olan yardıma muhtaç aileler olmak üzere 225’ide Diyarbakır ilimizde ve çevre ilçe ile köylerde bulunan yetim, dul, hiçbir geliri olamayan ihtiyaç sahibi ailelerinde içinde olduğu 266 ailemize 9 bin 535 TL değerinde yardımda bulundu. Bunun yanı sıra 22 aileye de 880 TL değerinde kırmızı et dağıtıldı. Bu yardımlarımızla da Umut Kapısı Gıda Bankası olarak Mart ayı içerisinde toplamda 288 aileye 10 bin 415. 25 TL yardım yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“Şirkin en küçük şubesi olan riya ve gösterişten Allah’a sığınıyoruz”

Son olarak konuşmasına yaptıkları yardımları bu şekilde kalem kalem kamuoyu ile paylaşmalarının sebebine değinen Furkan, bu açıklamaların sebebinin kesinlikle gösteriş amacıyla olmadığını söyledi.

Furkan, “Allah muhafaza, şirkin en küçük şubesi olan riya ve gösterişten Allah’a sığınıyoruz. Bu rakamları bu şekilde kalem kalem açıklamamızın sebebi de kesinlikle gösteriş amacı ile değildir. Ancak bizler bu yardımları duyarlı halkımızdan vekâletle alıyoruz. Bu kardeşlerimiz bize güveniyor ve yardımlarını bizlere emanet ediyorlar. Bu kardeşlerimiz gibi bizim yaptığımız bu yardım çalışmalarını takip eden diğer kardeşlerimizin de kalbine en ufak bir şüphe girmemesi ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi için yaptığımız her yardımı kamuoyuyla paylaşıyor ve yaptığımız işin olabildiğince şeffaf olmasına gayret ediyoruz. Bu konuda bize güvenerek yardımlarını eksik etmeyen tüm kardeşlerimizden de Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.