Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Ramazan’a hazır

Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Ramazan’a hazır

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Umut Kapısı Gıda Bankası Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Periyodik olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardım faaliyetlerinde bulunan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, Diyarbakır merkezde "Fakir Aile Tespit Komisyonu" tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere gerekli bütün yardımların yapılacağını belirterek, hayırseverlerden de destek istedi.

Başta tüm Diyarbakır halkı olmak üzere herkesi, yapacakları yardımlarda yanlarında görmek istediklerini söyleyen Furkan, “Mübarek Ramazan ayına gireceğimiz bu günlerde Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası olarak bizler de mağdur ve fakirlere ulaşmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, bu yıl içerisinde elimizde bulunan 5 binin üzerinde mağdur aileye gıda ve giyim yardımında bulunmaktır.” dedi.

Ramazan ayında gıda kolisi ve giyim yardımı yapacaklarını belirten Furkan, “Gıda paketlerimiz 60 ve 80 TL’den oluşuyor. Bu mübarek ayın içinde rahmet, bereket ve hayır olması münasebetiyle hayır sahiplerinin yapacakları yardımları biz de köprü vazifesi görerek mağdur ailelere ulaştıracağız.” diye belirtti.

“Gelin muhtaçlara birlikte umut olalım”

“Gelin ulaşamayacağınız, sizin fitre ve zekâtınızı vermediğiniz mağdur ailelere beraber ulaşalım.” diyen Furkan, “Sizinle birlikte gidip bu aileleri ziyaret edelim. Onların bu Ramazan ayında da gözleri yolda, bazı hayır sahiplerinden yardım bekliyorlar. Gelin bu muhtaçlara birlikte umut olalım.” ifadelerini kullandı.

Başta merkez Sur ilçesinde ikamet edip de mağdur edilenler olmak üzere ülkelerindeki savaş nedeniyle Diyarbakır'a sığınan Suriyelilere de ulaşacaklarını belirten Furkan, “Şu anda elimizde bulunan binin üzerinde Suriyeli ailelerin bilgileri var. Bu aileler mağdur edilmişler. Mağduriyetlerini bir nebze de olsa giderme adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yardım kolilerimizde çaydan yağa birçok ihtiyaç malzemesi bulunmaktadır.” diye konuştu.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum