Diyarbakır Valiliğinden Kürtçe okul açıklaması

Diyarbakır Valiliğinden Kürtçe okul açıklaması

Bazı basın yayın organlarında çıkan Lice Yalaza köyünde Kürtçe eğitimin verileceği Kürtçe Okul açıldı haberlerine yönelik Diyarbakır valiliğinden tekzip açıklaması geldi.

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Valiliği yayınladığı bir basın açıklamasıyla basında çıkan Kürtçe eğitim verileceğine yönelik haberler üzerine inceleme başlatıldığı belirtilerek, yapılan incelemelerde bu haberlerin asılsız olduğu ifade edildi.

 

12 Eylül 2014 günü Sözcü, Bugün, Zaman, Habertürk, Cumhuriyet, Milliyet, Taraf Özgür Gündem gazetelerinde, Diyarbakır Lice İlçesi Yalaza Köyünde Kürtçe eğitimin verileceği bir okulun yapıldığı iddialarının yer aldığını belirtildi.

 

Diyarbakır Valiliği açıklamaya devamla, 11 Eylül 2014 günü Jandarma Kolluk kuvvetleri tarafından, Kürtçe eğitimin verileceği iddia edilen binada inceleme yapıldığı belirtilerek, inceleme sonucunda herhangi bir okula rastlanmadığı,  ancak inşaatı devam eden 4 katlı bir binanın olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

 

Açıklamada devamla, “Binanın ruhsatıyla ilgili inceleme yapmaları için konu Lice Kaymakamlığı ve Lice Belediye Başkanlığına duyurulmuştur.” denildi.           

           

Çözüm sürecinin karalılıkla sürdürüldüğü bir dönemde yapılan bu tür haberleri asılsız ve toplumsal huzuru ve barışı baltalayabilecek girişimler olarak niteleyen açıklama, “bu tür haberlerin terörün devam etmesinden medet uman derin yapıların ekmeğine yağ süreceği aşikârdır. Bölgemizdeki bu huzur ortamında yapılan bu tür haberler bölge halkı tarafından da manidar bulunmakta ve reddedilmektedir.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.