Diyarbakır Valiliği'nden meteorolojik uyarı!

Diyarbakır Valiliği'nden meteorolojik uyarı!

Diyarbakır Valiliği, bu gece ve yarın bölgede beklenilen sağanak yağış sonucu meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışına karşı uyarıda bulundu.

Diyarbakır Valiliği, bu gece ve yarın bölgede beklenilen sağanak ve gök gürültülü sağnak yağış sonucu meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışına karşı uyarıda bulundu.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, "Güneydoğu Anadolu Bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Diyarbakır, Mardin ve Batman ile Şırnak'ın batısında bu gece ve yarın (çarşamba) yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Meteorolojik bilgilerin aktarıldığı açıklamada, Hafif Yağış 1 – 5, orta kuvvette yağış 6 - 20, kuvvetli yağış 21 - 50, çok kuvvetli Yağış 51 - 75, şiddetli yağış 76 - 100 mm aralığında ve aşırı yağış ise 100 mm üzeri olduğu belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.