Diyarbakır valiliğinden 'Terör ve Asayiş Olayları Arttı' haberine cevap

Diyarbakır valiliğinden 'Terör ve Asayiş Olayları Arttı' haberine cevap

Diyarbakır Valiliği ulusal yayın yapan bir gazetede çıkan 'Terör ve Asayiş Olayları Yüzde Üç Yüz Arttı' başlıklı habere cevap verdi.

Diyarbakır Valiliği yayımladığı bir açıklama ile 30 Mart 2015 günü ulusal yayın yapan bir gazetede çıkan 'Terör ve Asayiş Olayları Yüzde Üç Yüz Arttı' başlıklı habere cevap verdi.

Açıklamada, 30 Mart  2015 günü ulusal yayın yapan bir gazetenin Diyarbakır’da “Terör ve Asayiş Olayları Yüzde Üç Yüz Arttı” başlığıyla verdiği haber de yer verilen ve ' Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2014 yılında meydana gelen olayların analiz raporu hazırlandığı, rapora göre 2014 yılında asayiş ve terör olaylarında yaşanan artışın şubelerde yeterli sayıda uzman personelin olmamasından kaynaklandığına dair' bazı iddiaların bulunduğu ifade edildi.

Diyarbakır'da  meydana gelen asayiş ve terör olaylarında uzman personel yetersizliğinden kaynaklanan bir artışın olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilen valilik açıklamasında 2012 yılında başlayan ve çözüm süreciyle birlikte, geçmiş yılların ortalamasının altında olan olayların, 2014 yılının Ekim ayında meydana gelen Kobani bahaneli eylemler ile bir artış gösterdiği, ancak bu tür yasa dışı eylemleri gerçekleştiren kişilerin yakalanarak adli makamlara teslim edildiği iddia edildi.

Narkotik, mali ve kaçakçılık gibi bazı suç türlerinde istatistiklere yansıyan bir artışın söz konusu olduğu, ancak bu suçların faillerinin polis tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yakalandığı belirtilen açıklamada,  “Huzur ve güven ortamının bulunduğu ilimizde birtakım istatistiki bilgilerin manupile edilerek güvenlik güçlerimizi başarısız gösterme çabasının, belli çevrelerce kamuoyunu yönlendirme ve olumsuz algı oluşturma gayreti olduğu değerlendirilmektedir.” ifadeleri kullanıldı. – İLKHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.