Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su: Uyuşturucu ile mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su: Uyuşturucu ile mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 1 Ocak 2023-29 Şubat 2024 tarihleri arasında Diyarbakır genelinde gerçekleştirilen güvenlik ve asayiş faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Su, Valilikte düzenlenen basın toplantısında, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile 1 Ocak 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında kentte terör, asayiş, güvenlik, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve siber suçlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentin huzuru ve güvenliği için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Su, “İlimizin huzuru ve güvenliği için çok önemli çalışmaları arkadaşlarımızla beraber gerçekleştiriyoruz. Biz, sizlerin huzuru ve güvenliği için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımız, kaymakamlarımız ve güvenlik korucularımızla beraber sizlerin huzuru için gece gündüz demeden gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Vali Su, "Kırsal bölgelerde 13.349, şehir merkezinde 512 olmak üzere toplamda 13.861 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 44 terörist etkisiz hale getirildi, 1937 şüpheli gözaltına alındı, 222 şüpheli tutuklandı, 372 şüpheli hakkında da adli mercilerce adli kontrol kararı verildi. Terör örgütlerinin finansmanına yönelik gerçekleştirilen 2 operasyonda ise 34 kişi gözaltına alındı ve bu şahıslardan 9'u tutuklandı.

Şehirde 19 terör eylemi yapılmadan güvenlik kuvvetleri tarafından engellendi. Terör örgütlerinin finansmanına yönelik gerçekleştirilen 2 operasyonda ise 34 kişi gözaltına alındı ve bu şahıslardan 9'u tutuklandı." açıklamasını yaptı.

Vali Su, organize suç örgütlerine yönelik de ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, bu kapsamda düzenlenen 111 operasyonda 313 şüphelinin gözaltına alındığını, bu şüphelilerden 102'sinin tutuklandığını, 86'sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini kaydetti.

Diyarbakır'da uyuşturucuyla ilgili hem önleyici tedbirler hem de bu işle iştigal edenlerin yakalanmasına yönelik emniyet ve jandarmanın önemli çalışmalar yaptığını aktaran Vali Su, "İlimizde uyuşturucu madde imal edenlere, ticaretini yapanlara, kullananlara, bunlara yardım edenlere yönelik 7 bin 689 operasyon gerçekleştirdik. Şüpheli 8 bin 451 şahsı yakaladık, bunlardan 1271'i tutuklandı, 253'ü hakkında da adli kontrol kararı verildi. 58 ton 748 kilo 562 gram esrar, 103 milyon 19 bin 31 kök skunk ve kenevir bitkisi ele geçirdik. 5 kilo 412 gram eroin, 3 kilo 865 gram kokain, 90 kilo 299 gram metafetamin, 141 bin 308 ecstasy sentetik ecza gibi maddeleri ele geçirdik. Bunların imhasını gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Vali Ali İhsan Su, 2023'ün ilk iki ayı ile 2024'ün ilk iki ayını karşılaştırdıklarında kişilere karşı işlenen asayiş suçlarında yüzde 1,5'luk, mal varlığına karşı işlenen suçlarda da yüzde 30 azalma olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Göçmen kaçakçılığıyla ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Su, organizatör ve düzensiz göçmenlere yönelik 27 operasyonun yapıldığını ifade etti.

Operasyonlarda 78 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 45'nin tutuklandığını, 16'sı hakkında da adli kontrol kararı verildiğini ifade eden Vali Su, 1714 düzensiz göçmenin yakalandığını, bunların geri gönderme merkezlerine sevki ve sınır dışı edilme işlemlerinin yapıldığını bildirdi.

Siber suçlara yönelik mücadeleye de değinen Su, "Siber suçlarla ilgili 51 operasyon gerçekleştirdik. Şüpheli 239 kişi gözaltına alındı, bunlardan 155'i tutuklandı, 37'si hakkında da adli kontrol kararı verildi." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.