Diyarbakır Valisi Ergani'de İncelemelerde Bulundu

Diyarbakır Valisi Ergani'de İncelemelerde Bulundu

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Ergani İlçesine bağlı köylerde Köydes Projesi ile İl Özel İdaresi aracılığıyla gerçekleştirilen köy yolu ve diğer altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

DİYARBAKIR-Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak Ergani ilçesinde 2012 yılında gerçekleştirilen köy yol ve diğer altyapı çalışmalarını incelemek üzere Ergani ilçesini ziyaret etti.KÖYDES projesi ve İl Özel İdaresine sağlanan imkanlarla gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan yatırım çalışmalarını incelemek üzere gittiği Ergani ilçesinde ValiToprak'a, Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Akyol ve diğer ilgililer eşlik etti.

 

İlk olarak Ergani ilçesine bağlı Hançerli Köyünün 4 km uzunluğundaki I.kat asfalt yapılan köy yolunu inceleyen Vali Toprak daha sonra Karşıbağlar Köyünü ziyaret ederek yapılan 5 km uzunluğundaki stabilize köy yolunu inceledi.


Karşıbağlar Köyünden ayrılan Vali Toprak Özbilek Köyünü ziyaret ederek 3 km uzunluğundaki I.kat asfalt yapılan köy yolunu inceleyerek köydeki vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

 

Daha sonra Gözükaya Köyüne yapılan 3 km uzunluğundaki I.kat asfalt yolu inceleyen Vali Toprak köydeki vatandaşlarla sohbet ederek köylülerin talepleri üzerine teknik ekibin en yakın zamanda inceleme yapıp içme suyundaki sıkıntıyı gidermek için uygun görülen yere sondaj vurulmasını konusunda yetkililere talimat verdi. Daha sonra köy okulunda hizmet veren öğretmenler ve öğrencilerle sohbet etti.

 

Gözükaya Köyünden ayrılan Vali Toprak Deringöze Köyünü ziyaret ederek 1 km uzunluğundaki I.kat asfalt yapılan köy yolunu inceledi. Daha sonra Şölen Belde Başkanlığını ziyaret eden Vali Toprak Şölen Belde Başkanı Mehmet Abas Polat'tan beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Şölen Köyünden sonra Bozyer Köyüne bağlı Taştepe Mezrasına yapılan 5 km uzunluğundaki stabilize köy yolunu inceleyen Vali Toprak Taştepe Mezrasındaki vatandaşlarla sohbet etti. Taştepe Mezrasındaki vatandaşlar yapmış olduğu çalışmalar ile yol için Vali Toprak'a teşekkür ederek elektrik sıkıntısının giderilmesi konusunda taleplerini belirttiler. Vali Toprak da DEDAŞ Müdürünü telefonla arayarak buraya en yakın zaman da bir ekip gönderip sıkıntıyı giderecek şekilde ek trafo ve ek direk yapılması konusunda talimat verdi.

 

Taştepe Mezrasından ayrıldıktan sonra Vali Toprak Bozyer Köyü, Yeni Köy, Torçtepe Mezrası, Tümtepe Mezrası ve Yüksel Köyünü kapsayan 9 km uzunluğundaki stabilize grup köy yolunu inceledi. Son olarak Güzelyurt Köyüne yapılan 3 km uzunluğundaki stabilize köy yolun inceleyen Vali Toprak Ergani ilçesinden geç saatlerde ayrılarak Diyarbakır'a döndü.(Osman İçli-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.