Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy:Seracılık için 55 Milyon TL aktarıldı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy:Seracılık için 55 Milyon TL aktarıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Seyrantepe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 25 dönüm tarla üzerinde yapılan serada incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, seracılığa 55 milyon TL aktarıldığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ,Beraberinde Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ile birlikte ilçedeki seraları gezerek üretici ve işçilerle bir süre sohbet etti.

Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın önemli bir tarım şehri olduğunu belirterek, "DSİ'nin yürütmekte olduğu önemli sulama alanları projeleri var. Bu sulama projeleri Diyarbakır'da tarımın daha iyi bir noktaya gelmesine önemli katkıda bulunacak." dedi.

Aksoy, Bismil ilçesinin Diyarbakır'ın tarımsal potansiyeli yüksek ilçelerinin başında geldiğine vurgu yaparak, "Tarımsal üretim miktarını çeşitlendirme ve verimliliği daha üst noktalara taşıma bakımından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu önemli sulama projeleri var. Bu sulama projeleri de Diyarbakır'da tarımın daha iyi bir noktaya gelmesinde önemli bir katkı sağlayacak. Mevcut sulu tarım ve tarımsal üretimin dışında özellikle seracılık konusunda Diyarbakır'da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Diyarbakır geneline baktığımızda 33 sera üretilmiş ve bunun önemli bir kısmı Bismil ilçemizde hazırlanmış. Seracılık konusunda Diyarbakır'a yapılan 55 milyon yatırımın 35 milyonluk kısmı Bismil'de yapıldı." şeklinde konuştu.

Bismil’de seracılık yapan Seyrantepe Kooperatif Başkanı Nimet Kortak da, “25 dönüm kapalı alanını bu soğuk havalarda rağmen üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri Batman ve Bismil’e veriyoruz. 2- 3 yıl önce Mersin ve Ankara’ya gönderiyorduk ama şimdi sadece Bismil ve Batmana satıyoruz.” dedi.

Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Bismil Belediyesi Bakanı olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Güleç'i yeni makamında ziyaret etti.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.