Diyarbakır Valisi Kıraç'tan patlayan LPG tankeri hakkında açıklama

Diyarbakır Valisi Kıraç'tan patlayan LPG tankeri hakkında açıklama

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'da bir LPG tankerinin devrilerek patlaması sonucu meydana gelen kaza hakkında açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR - Lice ilçesi Tuzlaköy bölgesinde LPG yüklü bir tankerde meydana gelen patlama hakkında açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, kazada yaralanan kişilerin Diyarbakır ve çevre illerde tedavi altına alındığını söyledi.

Bingöl’den Diyarbakır’a gelen LPG yüklü tankerin devrilerek yan yatması sonucu oluşan sızıntı nedeniyle patlama yaşandığını belirten Kıraç, patlamada iki otobüste bulunan yolculardan 64 kişinin yaralandığını bir kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Valilik olarak kaza sonrası bir kriz merkezi oluşturularak yaralılara düzenli bir şekilde müdahale edildiğini aktaran Kıraç, “Acil yaralılar helikopterlerle diğerleri karayolu ambulanslarıyla merkezdeki Hani ve Lice hastanelerine sevk edildi. Toplam 65 yaralımız oldu.” dedi.

“14 yaralının hayati tehlikesi var”

Yaralıların Diyarbakır ve çevre illerde yanık tedavilerinin sürdüğünü belirten Vali Kıraç, “Yaralıların civar hastanelere ve Türkiye’nin başka hastanelerine sevkiyle ilgili bir çalışma başlattık. 35 yaralı ilimizdeki hastanelerde bulunuyorlar. Şu an 14 yaralımızın hayati tehlikesi var. 29 hasta kardeşimiz daha iyi hizmet alsınlar diye Elazığ, Batman, Adana, Erzurum, Gaziantep, Kocaeli, Ankara, Şanlıurfa, Bingöl ve Malatya illerimize gönderildi.” diye konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.