Diyarbakır Valisi Silvan Baraj şantiyesinde incelemelerde bulundu

Diyarbakır Valisi Silvan Baraj şantiyesinde incelemelerde bulundu

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yapımı devam eden Silvan Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yapımı devam eden Silvan Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak,  Silvan Barajında devam eden çalışmalarla ilgili şantiye yetkililerinden bilgi aldı.

 Silvan Baraj şantiyesi alanında incelemelerde bulunan Vali Güzeloğlu, "Bölücü terör örgütünün eylemleri nedeniyle projemiz gecikmişti. Şu an da hem ilimiz hem de ülkemizin her köşesinde sağlanan huzur ve güvenlik ortamı karşısında terör tehditlerinin hepsi bertaraf edildi. Proje şimdi aksamadan, kararlılıkla ve hızla devam ediyor." dedi.  

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, İlk dönemlerde PKK saldırıları nedeniyle projenin geciktiğini hatırlatarak, projenin şu anda devam ettiğini söyledi.

Silvan Projesi’nin GAP’tan sonra ikinci bölgesel kalkınma adına en önemli ve değerli proje olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Toplam 235 bin hektar alanın sulanmasının gerçekleştirecek 300 bin kişiye doğrudan iş sağlayacak ve yılda 1.2 milyar liralık doğrudan katkıyı Diyarbakır Türkiye ekonomisine katkı kazandıracak dev bir proje. Silvan Projesi içerisinde toplam 8 baraj ve 23 sulama projemiz var. İş olarak baktığımızda gerçekten entegre ve çok büyük bir projedir. Silvan Barajı 175 metreyi ajan gövde yüksekliğiyle ve ön kaya beton kaplama özelliğiyle Avrupa’nın en büyük barajı olacak. Türkiye’nin de Atatürk Barajından sonra en büyük baraj projesi olacak. Şu an da yaklaşık yüzde 55-60’lara yaklaştık. Projede yer alan toplam 8 barajımızın 4’ü tamamlandı. Kalan Silvan Projemizi de 2019’da bitirmeyi hedefliyoruz. Bir bütün olarak baktığımızda 235 bin hektarlık alanda sulama, alt yapı bağlantıları ve tamamen projenin bütünlüğü 2023 itibariyle tamamlanacak. Şu anda biten barajlarımızı peyder pey sulamaya açıyoruz. Artan refah ilimiz ve ülkemiz için çok büyük bir kazanç demek.  Diyarbakır bu projeyle sadece ülkemiz için değil, dünya çapında bir tarımsal üretim ve tarıma bağlı sanayi merkezi olacak."

Son olarak Silvan Barajın PKK’nin saldırıları nedeniyle geciktiğini söyleyen Güzeloğlu, "İlk dönemlerde yaşadığımız bölücü terör örgütünün bu büyük projenin insanımıza bereket, refah ve kazanç getirmesini önündeki bildiğiniz gibi terör eylemleri saldırıları sonucuyla projemiz gecikmişti. Ama Şu an da hem ilimiz hem de ülkemizin her köşesinde sağlanan huzur ve güvenlik ortamı karşısında terör tehditlerinin hepsi bertaraf edildi. Proje şu anda aksamadan, kararlılıkla ve hızla devam etmektedir." İfadelerini kullandı.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.