Diyarbakır Valisinden korucu ailelerine taziye ziyareti

Diyarbakır Valisinden korucu ailelerine taziye ziyareti

Diyarbakır Valisi ve beraberindeki heyet, Silvan ilçesinde PKK saldırısında hayatını kaybeden güvenlik korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; Silvan ilçesinde 7 Ekim'de operasyonda iken PKK tarafından daha önce yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 3 güvenlik korucusunun ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, Silvan ilçesi kırsalında operasyonda iken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden güvenlik korucuları İhsan Gür, Cevat Bilgiç ve Murat Bartev'in ailelerine taziye ziyareti için Silvan ilçesine gitti.

Güzeloğlu, güvenlik korucusu İhsan Gür'ün Dorukardı mezrasındaki, Cevat Bilgiç ve Murat Bartev'in de Onbaşılar Mahallesi'ndeki ailelerini ziyaret etti.

Güzeloğlu, İhsan Gür'ün ailesine ziyaretinde yaptığı açıklamada, PKK ile mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

PKK'ye karşı yurt içinde ve yurt dışında büyük bir mücadelenin yürütüldüğünü belirten Güzeloğlu, PKK'nin her geçen gün alan ve imkânlarının daraldığını kaydetti.

Hatırlanacağı üzere, Silvan Dağcılar köyü yakınlarında 7 Ekim'de jandarma  ile operasyonda iken, güvenlik korucusu İhsan Gür'ün PKK tarafından döşenen el yapımı patlayıcıya temas etmesi sonucu patlama meydana gelmiş, güvenlik korucuları İhsan Gür ve Cevat Bilgiç olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yaralanan güvenlik korucusu Murat Bartev de 12 Ekim'de Diyarbakır'dan sevk edildiği Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler