​Diyarbakır Yenişehir'de eşini öldüren koca 2 yıl sonra yakalandı

​Diyarbakır Yenişehir'de eşini öldüren koca 2 yıl sonra yakalandı

​Diyarbakır'da 2 yıl önce eşini silahla vurarak öldürdüğü belirtilen bir kişi düzenlenen operasyonla yakalandı.

Merkez Yenişehir ilçesinde 29 Ağustos 2016'da eşi Ç.P.'yi (24) öldüren su tesisatçısı D.P.(26), 2 yıl sonra düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Yenişehir ilçesinde 29 Ağustos 2016 tarihinde 3 çocuk annesi Ç.P. eşi D.P. tarafından yatak odasında başından vurularak öldürüldü. Çocuklarının bağırması üzerine kaçan D.P. kayıplara karışmıştı.

Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri Ç.P.'nin hayatını kaybettiğini saptadı. Polis, kaçan D.P.'yi yakalamak için çalışma başlatırken, çiftin 2'si kız, 3 çocuğu ise koruma altına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet zanlısı D.P.'nin, merkez Sur ilçesine bağlı Küçük Kadı köyünde olduğunu belirledi. Ekipler, cuma gecesi jandarma ve Özel Hareket polislerinin de destek verdiği operasyonla D.P.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

D.P. ile birlikte eşini öldürürken kullandığı silah da ele geçirilirken emniyete götürülen D.P.'nin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Aile büyüklerine azmettirme suçundan iddianame

Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan çiftin amcası B.P.(39), 'kasten öldürmeye azmettirme' iddiasıyla tutuklandı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, firari D.P. hakkında 'tasarlayarak öldürme', çiftin amcaları B.P. halaları A.P. (54) ile H.P. (55) ve babaanneleri N.P. (71) hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Sanıkların yargılanmasına devam ediliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.