Diyarbakır Yetim-Der başarılı öğrencileri geziyle ödüllendirdi

Diyarbakır Yetim-Der başarılı öğrencileri geziyle ödüllendirdi

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği, 2016-2017 Eğitim-Öğretim sezonunun ilk yarısını başarıyla tamamlayan yetim çocuklara yönelik gezi etkinliği düzenledi.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği  (Yetim-Der), 2016-2017 Eğitim-Öğretim sezonunun ilk yarısını başarıyla tamamlayan öğrencilerin motivasyonu için gezi etkinliği düzenledi.

Yetim-Der, etkinlik kapsamında başarılı öğrencileri Gaziantep hayvanat bahçesi, Şanlıurfa Balıklıgöl ve bazı tarihi mekânları gezdirdi.

Yetim-Der Yardım ve Tespit Komisyon Başkanı Vedat Bilge, yaptığı açıklamada, "Yarıyıl tatilinde okullarında derslerinde başarılı öğrencileri bir ödül bir mükâfat ve diğerlerinden de derslerinde, okullarında başarılı olabilmeleri için bir teşvik amacıyla geziye götürdük. Urfa’da Halil İbrahim ve Gaziantep’te hayvanat bahçesine dolaştırıp böyle bir etkinlik düzenledik.” dedi

Geziye götürdükleri çocuklarının çok mutlu olduklarını belirten Bilge, “Urfa'da Halil İbrahim makamına götürdüğümüz zaman oradaki maneviyatı ilk defa görmüş oldular. Hz. İbrahim’in, Hz. Eyüp’ün mekânını ilk defa görmeleri farklı bir duygu oldu.  Çocuk bile olsa o duyguyu yaşamak ayrı bir anlam ifade etti.” diye belirtti.

“Onların sevinci her şeye bedeldir”

Yetimlere yönelik yaptıkları geçmiş etkinliklerden bahseden Bilge, "Geçen yılda benzeri etkinlikler yaptık. Özellikle geçen yıl yaz tatilinde sonuna doğru çocukları pikniğe götürdük. O zaman bir çocuk duygularını ifade etmiş, beni çok duygulandırmıştı. Çocuk babasının 3 yıl önce vefat ettiğini ve kimsenin onları pikniğe götürmediğini söylemişti. O, sevincini söyledi ve o günden bugüne etkinliklerimiz devam ediyor. Bayramlarda, kış aylarında elbise giydirmek, gıda yardımında da bulunuyoruz.  Onların sevinci her şeye bedeldir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.