Diyarbakır YETİM DER’den yoksul ailelere et yardımı

Diyarbakır YETİM DER’den yoksul ailelere et yardımı

Diyarbakır’da faaliyet yürüten YETİM DER, daha önce tespit ettikleri yetim ve öksüzleri olan ailelere et yardımında bulundu.

Diyarbakır’da yetim ve öksüzleri olan ailelere yönelik yaptığı yardım çalışmaları ile gündeme gelen ve özellikle yılda bir düzenlediği Yetim ve Öksüzleri evlendirme faaliyetiyle toplum tarafından büyük bir takdir toplayan Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YETİM-DER), evinde yetim ve öksüzleri bulunan ailelere et yardımında bulundu.

“İyilikte Sınır Yoktur” kampanyası kapsamında bu yardımlarının kesintisiz devam edeceğini belirten YETİM DER yetkilileri, bu konuda olabildiğince imkânlarını geniş tutmaya çalıştıklarını ve bu imkânlarını daha da geliştirme adına hayırsever her insana çağrıda bulunduklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan YETİM-DER gönüllüsü Ercan Şenol, böyle bir işi yapmanın kendilerine çok büyük bir sevinç ve mutluluk verdiğini belirterek, yapılan bu yardımlar sayesinde Peygamberin hadisinde buyurduğu ve sahabelerine gösterdiği iki parmaktan biri olmayı umduklarını belirtti.

Şenol, “Evine et girmeyen yoksul ailelerin evine et girdiğinde, tenceresine yemek girmeyen fakir ve mağdur ailelerin tenceresinden yemek kokusu geldiğinde onlar nasıl seviniyorlarsa, biz de öyle seviniyoruz. Biz, bu yardımları Allah için yapıyoruz. Garibanların bir duasını almak, bizi bu dünyada da Ahirette de bahtiyar edecektir. Allah’a, bizi bu yardımlara vesile ettiği için şükürler olsun.” açıklamalarında bulunarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. (M. Sıddık Bilge/Ali Fidancı – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.