Diyarbakır Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinde kutlu doğum etkinliği 2015 foto video

Diyarbakır Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinde kutlu doğum etkinliği 2015 foto video

Diyarbakır Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinde Kutlu Doğum haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesi, Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okul idaresi ve öğrencilerin organizesi ile Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Özcan Günel’in yaptığı etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte, Peygamber Efendimizin (sav) hayatı ve örnek kişiliğini anlatan ilahiler ve şiirler okudu.

Programa konuk olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Hz Muhammed’i tanımak için sahabelere bakmamanın bile yeterli olacağını söyledi. Özkan, Hz Ali’nin O’nu ilmiyle anlattığını, Hz. Ömer’in O’nu adaletiyle anlattığını, Hz. Osman’ın O’nu cömertliğiyle anlattığını ve Hz. Ebubekir’in O’nu eminliğiyle anlattığını belirtti.

Yaman, “Saygımız O’nu anlatıyor. Sevgimiz O’nu anlatıyor. Merhametimiz O’nu anlatıyor. Eğer gerçekten güzel ahlak ile ilgili konuşacaksak, konuştuğumuz bütün faziletler, bütün erdemler O’ndan bahsediyor. Bizim iffetimiz, namazımız, abdestimiz O’ndan bahsediyor. Allah O’nu Kuran-ı Kerim’de en güzel örnek, en güzel davetçi, en güzel Peygamber diye anlatıyor. ” dedi.

Hz. Muhammed’in büyük bir önder ve devlet başkanı olduğunu söyleyen Yaman, İnsanların hakkını istiyor diye yakıldığı ve doğrandığı bir zamanda, Hz Muhammed’in kölelerden dahi helallik istediğini söyledi.

Tarihten bugüne kadar Hz Muhammed’den daha medeni bir insanın gelmediğini belirten Yaman, “Kadınların diri diri gömülmesini engelleyen kimdi? Avrupa’da 19’ncu yıllara kadar pazarlarda kadını dövmek için özel sopalar satılırken, Almanya hukukunda öfkeli bir erkeğin kadın öldürmesi üzerine ceza alması konuşulurken, İsviçre’de kadınlara yeni yeni seçilme hakkı verilirken, Peygamberimiz, ‘Cennet, anaların ayağının altındadır’, ‘En kötüleriniz kadını döver’ sözlerini bundan 1400 yıl önce söylemişti. Avrupa’da bugün dahi tuvaletlerde su kullanılmazken, İslam Peygamberi 6’ıncı yüzyılda günde 5 defa abdest aldırıyordu.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programda, Grup Vuslat sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle birlikte öğrenciler coşkulu anlar yaşandı. Program yapılan dua ile sona erdi.İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.