Diyarbakır zabıtasından esnafa keyfi muamele iddiası

Diyarbakır zabıtasından esnafa keyfi muamele iddiası

Diyarbakır'da bakkal işleten bir esnaf, zabıta ekiplerinin keyfi muamelesine maruz kaldığını iddia etti.

DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde esnaflık yapan Mehmet Erkuş, zabıtaların keyfi muamele sonucu kendisine para cezası kestiğini ileri sürdü.

 

Satışını yaptığı eşyalarının kaldırım işgaline sebebiyet verdiği gerekçesiyle ceza aldığını söyleyen Erkuş, zabıtaların taraflı davrandığını ve kendisiyle aynı durumda olan diğer esnaflara hiçbir cezai işlemde bulunmadığını ifade etti.

 

“Kendileriyle aynı düşüncede olmadığım için bu cezayı kestiler”

Belediye zabıtalarıyla aynı düşünceyi paylaşmadığı için cezalandırıldığını söyleyen Erkuş, “Kaldırım işgali nedeniyle para cezası aldım. Komşu esnaflarımın hepsi, malzemelerini benim götürdüğüm hizanın ötesine götürüyorlar. Zabıtalar, mütedeyyin bir kişi olduğumu ve kendileriyle aynı düşünceleri paylaşmadığımı bildikleri için haksız yere bana ceza kestiler. Zabıtalar, keyfi muamelelerde bulunuyor.” dedi.

 

Zabıtaların sürekli kendisiyle uğraştığını dile getiren Erkuş, konuyla ilgili gerekli yerlere şikâyette bulunacağını belirtti.

 

“Kaldırımların tamamını işgal eden kahvehanelere değil bize ceza kesiyorlar”

Diyarbakır’ın bazı semtlerinde kahvehane gibi işletme yerlerinin kaldırımların hemen hemen tamamını işgal ettiğini, belediyenin de bu duruma göz yumduğunu da aktaran Erkuş, “Diyarbakır genelindeki kahvehaneler, caddeler dahi her tarafı işgal etmişler. Cadde ve kaldırımlara masa bırakarak oyun oynuyorlar. Maalesef bazıları da bu kahvehanelere değil Seyrantepe gibi şehrin çıkışında bulunan buraya gelip bize ceza kesiyorlar.” şeklinde konuştu. (Hüseyin İçli/Hamza Adiyaman – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.