Diyarbakır'a 15 yeni ambulans

Diyarbakır'a 15 yeni ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilen 15 ambulansın dağıtım töreni gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen 15 Ambulansın dağıtım töreni, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait ve ambulans şoförlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’da 112 Acil istasyonlarının 2002 yılından bu yana 2’den 52’ye çıktığını belirtirken, ambulans sayısının da 2’den 78’e çıktığını söyledi.

Diyarbakır’ın farklı bölgelerinde konuşlanmış ve acil bölgelere müdahale etmek üzere hizmet vermeyi amaçlayan ambulans şoförlerinin ve sağlık görevlilerinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Vali Aksoy, 112 Acil İstasyon başına düşen nüfusun Türkiye genelinde 37 bin iken, Diyarbakır genelinde ise 31 bin civarında olduğunu ifade etti

Ambulans başına düşen nüfusun Türkiye genelinde 22 bin civarında olduğunu belirten Vali Aksoy, Diyarbakır genelinde 20 bin olduğuna değindi.

Vali Aksoy, “Diyarbakır’da Acil Sağlık hizmetlerine gelen çağrı sayısı 5 milyon iken çıkılan vaka 100 bindir. Ambulansın vakalara ulaşımı kırsalda 30 dakika alırken, kent içinde ise 10 dakika alıyor.” açıklamalarında bulundu.

Törenden sonra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve Bakan yardımcısı Kutbettin Arzu yeni araçları inceledikten sonra törenden ayrıldı. 15 ambulansın vakasız bir şekilde konvoy halinde törenden ayrılması ise renkli görüntülere neden oldu. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler