Diyarbakır’da 1 PKK üyesi tutuklandı

Diyarbakır’da 1 PKK üyesi tutuklandı

Diyarbakır’da çeşitli tarihlerde yaşanan olaylara karıştığı belirtilen bir PKK’li polisler tarafından tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada çeşitli tarihlerde yaşanan olaylara karıştığı belirtilen ve birçok suça karıştığı tespit edilen bir PKK’linin polis tarafından yapılan operasyonda tutuklandığı belirtildi.

25 Kasım 2014 günü Cemi Nebi Mahallesi Kara Ozan Sokakta bulunan bir İnternet Cafede meydana gelen ateşli silahlı yaralama olayı olmak üzere toplam 5 ayrı silahlı saldırı eyleminin faili olduğu belirtilen şüpheli şahsın eylemlerde kullandığı silahı ile birlikte 18 Aralık 2014 günü yakalandığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan PKK’linin yaptığı eylemleri tarihi sırasına göre açıklayan emniyet müdürlüğü, yakalanan şüpheli şahıs ile ilgili yapılan tetkiklerde; 2 ayrı toplumsal olayda polise karşı havai fişekli ve taşlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ve 19 Aralık 2014 günü sevk edildiği mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

Polis kaynaklarına göre yakalanan şahsın katıldığı eylemler:

21.08.2014 günü Dicle Mahallesi Fiskaya 313. Sokak üzerinde meydana gelen “polise Molotoflu ve Silahlı Saldırı” olayı,

19.09.2014 günü Melikahmet Mahallesi Turistik Caddesi üzerinde meydana gelen “Polise Bombalı, Molotoflu Ve Silahlı Saldırı” olayı,

25.10.2014 günü Alipaşa Mahallesi Mazi 2.Sokak üzerinde meydana gelen “Polise Silahlı Saldırı” olayı,

30.10.2014 günü Alipaşa Mahallesi Köylü Sokak Cemil Paşa Konağı Diyarbakır Kent Müzesi isimli yerde meydana gelen “Kamu Kurumu Kurşunlama” olaylarının tespit edildiği ifade edildi. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.