Diyarbakır’da 13 camide hatimle Teravih namazı kılınacak

Diyarbakır’da 13 camide hatimle Teravih namazı kılınacak

Diyarbakır İl Müftülüsü Burhan İşliyen, Ramazan ayında 13 camide hatimle Teravih namazı kılınacağını açıkladı.

"Hatimle Teravih Namazı" kıldırma çabası içerisinde olduklarını ifade eden Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, bu kapsamda kent merkezi ve ilçelerde toplam 13 camide teravih namazı kılınacağını söyledi.

Müftülük olarak camilerde mukabele okunacağı ve teravih namazlarının kılınacağını dile getiren İşliyen, aynı zamanda sosyal faaliyetlerinin de olacağını belirtti.

Bu sene ilk defa Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Camii'nde hatimle namaz kılınacağını ifade eden İşliyen, “Malumunuz Diyarbakır’ın fethinin yıldönümündeyiz. Hz. Süleyman Camii'nde Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Kur’a hafız olan Fatih Çakmaktaş Hocamız hatimle teravih namazlarını kılacak. Halkımızı Hz. Süleyman Camii'nde teravihleri kılmasını tavsiye ediyoruz. Orada çevre ve şehircilik birimleri tarafından çalışmalar da yapıldı biliyorsunuz. Bu çalışmalar daha da genişleyecek ve daha güzel olacak. Mazlum coğrafyalar için orada dualar edeceğiz. Ramazan geceleri duaların aynı zamanda müstecap olduğu gecelerdir. Ne kadar yüreklerimiz rabbimize açık olursa, ne kadar O'na açtığımız ellerimiz temiz olursa, O'na dua ettiğimiz dillerimiz temiz olursa dualarımız kabul edilecektir. Biz rabbimizden dualarımıza icabet etmesini, bize tertemiz dualar edeceğimiz tertemiz ağızlar ve bedenler nasip etmesini bu Ramazan vesilesiyle temenni ediyoruz.” dedi.

Diyarbakır’da hatim ile Teravih namazı kılınacak camiler:

Sur: Hz. Süleyman Cami, Rağıbiye Cami

Bağlar: Şefik Efendi Cami

Kayapınar: Gavsi Geylani Cami

Yenişehir: İzzet Öncel Mescidi

Ergani: Hacı Reşit Cami

Lice: Merkez Cami

Hani: Küçük Cami

Silvan: Karabehlül Cami

Çüngüş Site Cami, Çataldut Mahallesi Cami

Bismil, Şeyh Sait Mescidi

Çermik, Hz. Hüseyin Cami.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.