Diyarbakır'da 1400 yıllık kitap ele geçirildi

Diyarbakır'da 1400 yıllık kitap ele geçirildi

Diyarbakır'da bin 400 yıllık papirüs kağıdı üzerine yazılı dini motifli kitap ele geçirildi. Kitabı satmaya çalışan şüpheliler gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği, bin 400 yıllık papirüs kağıdı üzerine yazılı dini motifli kitap ele geçirildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Diyarbakır il merkezinde ikamet eden 3 şüpheli şahsın ellerinde bulundurdukları, bin 400 yıllık papirüs kağıdı üzerine yazılı bir adet dini motifli kitabı satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edildiği belirtildi.

Alınan bilgiye istinaden 23 Mayıs 2019 Perşembe günü Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Bağcılar mahallesinde icra edilen ve Kayapınar ilçe Jandarma Komutanlığının da destek verdiği operasyonda, bahse konu şüpheli şahısların dini motifli kitabı satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandıkları ifade edilen açıklama, şöyle devam etti:

"Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan adli aramada; deri kapaklı, papirüs kağıdına yazılı, 18 yaprak ve 36 sayfadan oluşan bir adet dini motifli kitap ele geçirilmiştir. Olayda ele geçirilen kitap muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı 6 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler