Diyarbakır’da 15 bin ton kömür dağıtılacak

Diyarbakır’da 15 bin ton kömür dağıtılacak

​Diyarbakır’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere bu yıl yaklaşık 15 bin ton kömür dağıtımı yapılacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere her yıl düzenli olarak yapılan kömür yardımı bu yıl da devam edecek.

Diyarbakır Kayapınar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinden alınan bilgilere göre, il genelinde 25 bin aileye yaklaşık 15 bin ton kömür dağıtılacak.

Maden ocaklarında üretimin yarı yarıya düşmesi nedeniyle kömür dağıtımının bu yıl geç başlayacağını belirten yetkililer, kömürlerin gelmesi durumunda her aileye 30 torba kömür dağıtacakları bilgisini verdiler.

Kömür yardımı için kendilerine başvuran kişileri değerlendirmelere tabi tuttuklarını ifade eden yetkililer, “Bu yıl Diyarbakır genelinde yaklaşık 15 bin ton kömür dağıtımı yapılacak. Biz, Kayapınar ilçemizde 4 bin 500 ton kömür dağıtacağız. Soma, Simav ve Tunçbilek maden ocaklarında üretim yarı yarıya düştüğü için henüz Diyarbakır’a kömürler ulaşmadı. Kömürlerin ne zaman ulaşacağı belli değil. Ama ulaşması durumunda nakliye ihalesini alan firmalarla personellerimizin öncülüğünde kömürleri ailelere dağıtacağız. Her aileye 25 kiloluk 30 torba kömür vereceğiz.” diye konuştular. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman- İLKHA)





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.