Diyarbakır’da 15 Temmuz etkinliği

Diyarbakır’da 15 Temmuz etkinliği

Diyarbakır’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır’da halk, iki yıl önce yaşanan darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Kayapınar ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkında düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Programa Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla,  Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ile üst düzey yöneticiler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm Müslümanlar için dua etti. Karabayır’ın yaptığı duaya alanda toplananlar hep bir ağızdan ‘âmin’ dedi.

Yapılan duanın ardından 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

“40 yıllık ihaneti planlayanlar bu asil milletin evlatlarını hesap etmediler”

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişiminin halkın ele ele vermesiyle püskürtüldüğünü söyledi.

Güzeloğlu, “Herkes bilmeli ki bu ülkenin geleceğine, birliğine, beraberliğine, varlığına kast edenler yok olup gideceklerdir. Diyarbakır ve bu ülkenin her bir şehri, bu aziz milletin her bir ferdi canı pahasına bu değerleri korudu ve sonsuza kadar koruyacaktır. Bu dualı milletin helal süt emmiş her bir evladı, ihanetin karşısında iman dolu göğsü ile aşılmaz sıra dağlar gibi durmaktadır. Söz konusu vatan olursa gerisi teferruattır. Çünkü biz şehadeti en büyük şeref olarak kabul ediyoruz. Vatan için millet için bayrak için ezan için şehit olmayı dünyanın en büyük mükâfatı ve mertebesi olarak görüyoruz. 15 Temmuz’la 40 yıllık ihaneti planlayanlar bu asil milletin evlatlarını hesap etmediler. Hainlere karşı dimdik ayakta, yılmadan, yorulmadan duracaklarını hesap etmediler. Bugün biz 2 yıl önceki ihaneti, bütün faillerini, işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyoruz ve mahkûm ediyoruz. İçeride ve dışarıda bu ihanete kim destek vermişse, bu terör örgütleri ile kim işbirliği yapmışsa devletin gücü karşısında adalete teslim ediliyor. Hukukun önünde en ağır cezaya çarptırılıyor.” dedi.

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşmasının gerçekleştirildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde oluşturulan buluşma etkinliği, alanda toplanan halka canlı olarak izlettirildi.

Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler