Diyarbakır’da 15 Temmuz etkinliği düzenlendi

Diyarbakır’da 15 Temmuz etkinliği düzenlendi

​Diyarbakır’da 15 Temmuz yıl dönümü nedeniyle Kayapınar ilçesinde bulunan Şehitler Parkı’nda etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır’da halk 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümü dolayısıyla Kayapınar ilçesinde bulunan Şehitler Parkı’nda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Diyarbakır'da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bir araya gelen vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitleri Parkı'na yürüyerek burada yapılan etkinliğe katıldı.

Programa, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, askeri erkân, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Diyarbakır’ın tarih yazdığını söyledi.

Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Güzeloğlu, "Bilinmelidir ki bu milletin her bir ferdi, her bir evladı söz konusu olan vatan, devlet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez ve geri durmaz temsilcileridir. Bizim inancımızın en büyük makamı şehadettir. Bu kararlılıkla Türkiye geleceğe dünden daha iyi gidiyor. İçimizdeki hainlerin iş birlikçilerinin her türlü terör ve fesat temsilcilerinin bu büyük millet ve devlet kararlılıkla duruyor ve mücadele ediyor. İşte bugün Diyarbakır'da on binler tarih yazdı. Dimdik duruşları ile dosta güven düşmanına ürperti saldı. Bugün başlayan demokrasi nöbetimiz hayırlı olsun. Bu ülkenin her bir köşesinde değerlerine sahip çıkan tıpkı buradaki gibi imanlı göğüsleri ile bu ülkenin bölünmeden kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürüyeceklerinin şahidi olan bütün milletimin değerli vatandaşlarına da selam olsun, Diyarbakır'da bütün Türkiye'ye selam olsun. Rabbim bu bayrakları indirtmesin ezanımızı dindirtmesin vatanımızı böldürtmesin, Rabbim sizlerden razı olsun nöbetiniz hayırlı olsun" dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri platforma çıkarak 15 Temmuz marşını hep birlikte seslendirdi.

Etkinlik sabah namazına kadar devam edecek. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA) 


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler