Diyarbakır'da 15 Temmuz etkinliği düzenlendi

Diyarbakır'da 15 Temmuz etkinliği düzenlendi

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümü münasebetiyle Diyarbakır'da etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Parkı'nda gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Ezanına sahip çıkan bu dik duruş oldukça hiçbir ihanet şebekesinin hedefine ulaşamayacağını belirten Güzeloğlu, "Bugün, 3 yıl önce bugün FETÖ terör örgütünün ve işbirlikçilerinin iç ve dış destekçilerinin bu aziz milleti ve devleti yok etmek, istiklal ve istikbalimize kastetmek istedikleri o hain darbe teşebbüsünün yıl dönümüdür." dedi.

Bu halkın haktan yana olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, "Bizler aziz millet olarak tarihin her döneminde hakkı tutup kaldıran, haksızlık karşısında dimdik duran, insanlık değerlerini temsil eden ve hiçbir zaman esaret altına giremeyecek olan bir milletiz. İnsanlığın tüm değerlerini temsil edip barışı, kardeşliği binlerce yıldır bu topraklarda tesis etmişiz." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimleri karşısında duran milletin fedakarlıklarına dikkat çeken Güzeloğlu, "Ama bu birlik ve beraberliğimizin düşmanı ihanet şebekeleri kardeşliğimizi hedef alan destekçileri 15 Temmuz'da milletin iradesine kastetti. Ama bu aziz millet, annesinden aldığı helal süt, babasından aldığı hayır duasıyla ve en büyük mertebeyi şehadette bulan bir imanla onların karşısında dik bir şekilde durdu. Rabbim o gece iradesine sahip çıkma adına meydanlara çıkan başta 251 can olarak şehadete giden bütün şehitlerden, onların yanında aynı safta duran bütün gazilerimizden ve milletimizden razı olsun." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu'nun konuşmasından sonra 15 Temmuz gecesi yaşananlara yönelik hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşma canlı olarak yayınlandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler