Diyarbakır’da 15 Temmuz şehitleri adına fidan dikildi

Diyarbakır’da 15 Temmuz şehitleri adına fidan dikildi

​Diyarbakır’da 15 Temmuz’da darbeciler tarafından katledilenler anısına fidan dikim töreni düzenlendi.

Diyarbakır’da 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnirken katledilenler anısına fidan dikim töreni düzenlendi.

Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Kent Ormanı’nda yapılan fidan dikim törene; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Belediye Başkanı Vekili Cumali Atilla’nın yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar kurum müdürleri ve şehit aileleri katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu büyük millet, tarihin her döneminde olduğu gibi varlığına ve değerlerine dönük her tehditte bir arada ve dimdik ayakta durmuş. İmanlı yürekleriyle aşılmaz sıra dağlar gibi bir set olmuştur. O gece de Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tanka, topa ve tüfeğe karşı imanlı yürekleriyle en büyük silah olan vatana bağlılığı, devlete bağlılığıyla meydanlarda dik duran bu milletin evlatları geleceğimizin ve sonsuza kadar yaşayacağımızın en büyük güvencesi olmuştur.” dedi.

Güzeloğlu, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunanlar ve destekleyicilerine en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirtti. 15 Temmuz’u asla unutmayacaklarını dile getiren Güzeloğlu, Şöyle devam etti:

"Bizler 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. O ihanetin içinde olan destekleyicilerini, işbirliklerini adaletin önünde bugün en ağır cezaya ve hukukun karşılığında en büyük cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz. Şüphesiz ki bunlar zaten milletin indinde hem bu âlemde hem ebedi alemde bir büyük lanetin muhataplarıdır. Ama yine 15 Temmuz’u her yıl bu anlamda hatırlarken aziz şehitlerimizi de hiç unutmadığımızı bir kez daha milletçe şükran, minnet ve Fatihalarla andığımızı ortaya koyacağız. Onların her bir şahadeti bu toprakların bölünmeyeceğinin bir arada kardeşçe sonsuza kadar yaşayacağımızın en büyük güvencesidir."

Diyarbakır’ın birlikte yaşamanın mührü olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Bugün burada dikilen ve dikeceğimiz her fidan, bu ülkenin birlikte yaşama iradesine kardeşliğimize dikeceğimiz bir fidan olacaktır. Diyarbakır’da bu ülkenin birlik ve beraberliğinin geleceğe birlikte yürümesinin, kardeşliğinin mührü bir kenttir. Diyarbakır’da o gün hain darbe girişimin karşısında dimdik ayakta kararlılıkla dik durmuşlardır.” şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, daha sonra 15 Temmuz şehitleri adına fidan dikerek alandan ayrıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.