Diyarbakır’da 17 Aralık protestosu

Diyarbakır’da 17 Aralık protestosu

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan bir grup, paralel yapı iddiasıyla 31 kişinin gözaltına alınması ve 17 Aralık operasyonu dosyasının kapatılmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan bir grup, paralel yapı iddiasıyla aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınması ve 17 Aralık operasyonu dosyasının kapatılmasına tepki gösterdi.

Katılan STK ve Sendikalar adına açıklamayı okuyan Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaattin Korkutata, 14 Aralık’ta Samanyolu yayın gurubuna yönelik başlatılan operasyonlarada tepki gösterdi.

Hatırlanacağı üzere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının emriyle düzenlenen operasyonla, "Tahşiye Operasyonu" kapsamında Samanyolu TV ve Zaman gazetesi aracılığıyla  Molla Muhammed Doğan ile beraber gazeteci Mustafa Kaplan ve 120'ye yakın kişinin gözaltına alındığı ve hedef haline getirildiği belirtilmiş, Samanyolu grubuna ait basın yayının operasyonlarda dahilleri bulunduğu gerekçesiyle Samanyolu gurubuna yönelik operasyon başlatılmıştı.

Grup, açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.