Diyarbakır'da 182 öğrenci Çanakkale'ye gönderildi

Diyarbakır'da 182 öğrenci Çanakkale'ye gönderildi

Diyarbakır'da 182 kız öğrenci, "Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında Çanakkale'ye gönderildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında, Diyarbakır'da ilkokul ve ortaokulda okuyan 182 kız öğrenci Çanakkale'ye gönderildi.

Türkiye'nin farklı illerinden öğrencileri İstanbul ve Çanakkale'ye geziye götürmeyi amaçlayan proje kapsamında, kentten toplamda 6 bin 500 öğrenci gönderilmesi hedefleniyor.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı, programda temel amacın farklı yerlerde bulunan öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları olduğunu söyledi.

Helvacı, "Bildiğiniz gibi, İçişleri Bakanlığının 'Biz Anadolu'yuz Projesi' kapsamında, Türkiye'nin değişik illerinden öğrencileri İstanbul ve Çanakkale'ye geziye götürme programı var. Bu kapsamda Diyarbakır'ımız, toplamda 6 bin 500 öğrenciyle Türkiye'nin en çok öğrenci gönderen illerinden bir tanesi. Bu kapsamda ilk öğrenci grubumuzu, 182 pırıl pırıl kız öğrencimizi bugün Çanakkale'ye gönderiyoruz. Ekim ayı itibariyle 910 öğrencimizi göndereceğiz. Bu, 6 bin 500'ü bulana kadar devam edecek. Bu, hem çocuklarımızın Anadolu'nun diğer kentlerindeki gençlerle buluşmaları hem de bizim kültürümüzün temel taşlarının yer aldığı Çanakkale, İstanbul gibi önemli kentlerimizi gezip, oradaki mili paylaşımı artırıcı bir duyguyu geliştirmek amacıyla yapılmaktadır." dedi. (Abdurrahman Tetik - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.