Diyarbakır’da 2 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır’da 2 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır’daki operasyonlarda, 2 PKK’li öldürülürken bir PKK'li de sağ olarak yakalandı.

Diyarbakır’ın Kulp ve Çermik ilçelerinde yapılan operasyonlarda, 2 PKK’linin öldürüldüğü, bir PKK'linin de sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Operasyona ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Kulp ilçesi Yaylak köyü Simetok mezrasında başlanılan operasyon sonucunda, 2 PKK'linin öldürüldüğü, yapılan arama sonucunda 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 10 kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 4 el bombası, 300 muhtelif fişek ve ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği ifade edildi.

Bir PKK’linin de sağ yakalandığı bildirilen açıklamada, bir güvenlik korucusunun yaralandığı, yaralının Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında Çermik'in Göktepe ve Aynalı köyleri mülki sınırları içerisinde yapılan aramalar neticesinde tespit  edilen  2  ayrı  sığınakta;  59  adet kaleşnikof pompalı tüfek fişeği, 59 adet M-16 pompalı tüfek  fişeği, bir adet el bombası, bir adet silah üstü termal kamera, bir adet M-16 şarjörü, 250 kilogram amonyum nitrat, 650 adet pil, 3 adet küçük tüp ve çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiğine yer verildi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler