Diyarbakır’da 3 bin 500 işletme KOSGEB kredisine başvurdu

Diyarbakır’da 3 bin 500 işletme KOSGEB kredisine başvurdu

Bölgede esnafa sunmuş oldukları desteği anlatan KOSGEB Diyarbakır Müdürü Mehmet Fidan, Diyarbakır’da 3 bin 500 dolayında iş yerinin KOSGEB’in 50 bin liralık kredisine başvurduğunu belirtti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Diyarbakır Müdürü Mehmet Fidan girişimcilere ve işletmelere yönelik sundukları destek hakkında İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’da 3 bin 500 dolayında iş yerinin KOSGEB’in 50 bin liralık kredisine başvurduğunu ifade eden KOSGEB Diyarbakır Müdürü Fidan, başvuru yapan bin 500 işletmeciye kredi verileceğini öngördüklerini belirtti.

KOSGEB’in 2015 yılından itibaren çok cazip destek ve kredi sunduğunu ifade eden Fidan, “Özellikle istihdamı artırmaya yönelik yeni girişimcilik desteğinde yeni işini kuranlara 50 bin liraya kadar hibe 100 bin liraya kadar da sıfır faizli bir kredi kullanılmaktadır. Buradaki amaç hem istihdamı artırmak hem de katma değeri yükseltmektir. İlimizde de özellikle son 2 yılda çok yoğun talep mevcut. 2016 yılında müdürlüğümüz Türkiye’de en fazla destek veren müdürlük oldu. 360 girişimcimiz işletmesini kurup yaklaşık 13 milyon TL hibe destek kullandılar. Bu desteğimiz hâlen de devam ediyor. 2017 yılı için planlama yaptık, yeni işini kuranlar için yaklaşık 500 işletme hedefimiz var. Bunlar için önce girişimcilik eğitimi sunuyoruz. Ardından işlerini kurmaları halinde bize geliyorlar, desteklerimiz bu şekilde devam ediyor.” dedi.

“12 ay ödemesiz toplamda 36 ay ödeme olacak şekilde sıfır faizle kredimize başvurular oldu”

“Mevcut işletmelerimize de işlerini geliştirmek için işletme kredileri ve KOBİGEL dediğimiz proje destekleri mevcut” diyen Fidan sözlerine şöyle devam etti:

“Malumunuz 2016 Aralık ayında hükümetimiz tarafından Türkiye genelinde 15 bin işletmeye 50 bin liralık sıfır faizle bir kredi sağlanmıştı. Yoğun bir talep olduğu için hükümetimiz tarafından bu sayı 250 bine çıkarıldı. 12 ay ödemesiz toplamda 36 ay ödeme olacak şekilde sıfır faizle kredimize başvurular oldu. Aralık ayında TÜİK verilerine göre, Diyarbakır’a 170 kontenjan düşmüştü. Tabi, hem ilimizde hem de ülkemizde genelinde yoğun bir başvuru olduğu için hükümetimiz tarafından bu sayı 250 bine çıkarıldı. 20 Şubat son başvuru tarihiydi. Diyarbakır’da yaklaşık 3 bin 500 işletme Aralık ayı ile beraber bir başvuru mevcut. Bunun yüzde ellisini Diyarbakır’da sayı artığı için bir 500 işletmeye bu krediyi kullandıracağız.”

“KOSGEB destekleri aracısız ve ücretsizdir”

KOSGEB desteklerinin aracısız ve ücretsiz olduğunu vurgulayan Fidan, “Piyasada danışman firmalar var, bunların içerisinde işlerini çok iyi yapan firmalar da var. İşletmelerimize ‘Para karşılığında KOSGEB’te şu kadar kredi çıktı, şu kadar para karşılığında bu kadar ödemeler yaparsanız biz oradaki krediniz veya desteğinizi sağlarız’ diye mesajlar ve telefon aramaları oluyor. Ben şöyle bir mesaj vermek istiyorum işletmecilerimize; KOSGEB destekleri aracısız ve ücretsizdir. Hiçbir aracı kurma ya da hiçbir kimseye gerek duymadan direk KOSGEB’e gelirler veya Ticaret Sanayi Odasında temsilciliğimiz var. Yerimiz biraz uzak olduğu için vatandaşlarımızın bu yerimizde de bilgi ve destek başvurularında bulunabilirler. 2015-2016 yoğun bir yıl oldu bizim için. 2017 yılında da bu yoğunluğun devam edeceğini ön görmekteyiz. Direk KOSGEB ve vatandaşlarımız gelip uzmanlarımızdan bilgi alabilirler. Ayrıca girişimci ve işletmecilerimiz KOSGEB’i mutlaka takip etmelerini önerebiliriz.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz – İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.