Diyarbakır’da 3 ton 132 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır’da 3 ton 132 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Silvan ilçelerinin kırsal ve dağlık bölgelerinde PKK’ye yönelik başlatılan operasyon bugün itibariyle sona erdi. Operasyonda çok sayıda silah, mühimmat el yapımı patlayıcı ve çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Silvan ilçelerinin kırsal ve dağlık bölgelerinde 20 Eylül’de PKK’ye yönelik başlatılan operasyon, 24 Eylül saat 02.00 itibariyle tamamlandı.

Yapılan yol kontrolleri ve kimlik sorgulamalarında 3 kişinin tutuklandığı belirtilirken, söz konusu operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği duyuruldu.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “BTÖ mensuplarına ait 5 doğal mağara, 3 sığınak, 3 farklı bölgeye gömülü vaziyette 5 ayrı jelikan bidon ile ağaçlık ve makilik alan içerisinde, bir adet tabanca, bir adet av tüfeği ve bu tüfeğe ait 66 adet fişek, 2 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeğine ait şarjör ve bu silaha ait 17 adet fişek, 5 adet el telsizi, bir adet Kaleşnikof kütüklüğü, 150 kilo Amonyum Nitrat ve şekerle hazırlanılmış 2 adet mayın/EYP düzeneği, mayın/EYP yapımında kullanılan 3 adet elektronik devre kartı, bir adet ağız kısmı kesilmiş mutfak tüpü, çok sayıda yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Adli makamlardan alınan kararlara istinaden 106 konutun adli araması, 736 şahsın kimlik sorgulaması gerçekleştirilmiştir. Yol kontrol ve arama faaliyetlerinde 324 araç ve 602 şahsın kimlik sorgulaması yapılmış, daimi arama kararı bulunan 3 şahıs tutuklanmış, “Kasten Öldürme” ile çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 4 şüpheli gözaltına alınmış, 20 şahıs 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligatta bulunulması sonrasında serbest bırakılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Lice ilçesine bağlı 7 köy ve mezrada piyasa değeri 101 milyon 751 milyar 750 lira olan toplam 3 ton 132 kilo 55 gram esrar ile 190 bin kök kenevir ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler