Diyarbakır'da 32 köyde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'da 32 köyde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'ın Hani, Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerine bağlı 32 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.

20 - 22 Haziran tarihleri arasında Diyarbakır'ın Hani, Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerine bağlı 32 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

PKK’ye yönelik operasyonlar kapsamında, bölgede PKK’lilerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tespit edilmesi ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Hani ilçesine bağlı Okurköy, Kırım, Yayvan, Soylu, Gömeç köyleri, Lice ilçesine bağlı, Gökçe köyü ile Kocaköy ilçesine bağlı, Yazıköy ve Şaklat köylerinde operasyon düzenlendiği ifade edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 20 Haziran Pazartesi günü saat 19.30'dan itibaren duyurulan yasaklama kararının 22 Haziran saat 19.30'dan itibaren kaldırıldığı kaydedildi.

Lice, Silvan, Hazro, Kulp ve Hani ilçeleri bölgesinde dağlık ve ormanlık alandaki PKK’lilere yönelik Lice ilçesine bağlı, Oyuklu, Kutlu, Türeli köyleri, Kulp ilçesine bağlı, Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli köyleri ile Silvan ilçesine bağlı Dağcılar ve Dolaplıdere , Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe köyleri ile Hazro ilçesine bağlı, Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köyleri, Hani ilçesine bağlı, Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi ve Damlatepe köyleri ile Lice ilçesine bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy ve Elmadere köylerini kapsayan bölgelere operasyon düzenlendiği bildirildi.

Açıklamanın devamında, 21 Haziran Salı günü saat 05.00'ten itibaren duyurulan yasağın 22 Haziran Çarşamba günü saat 19.30'dan itibaren kaldırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Kulp ilçesi Alaca köyünde (Şenyayla ve Billurderesi bölgeleri) ise 22 Haziran Çarşamba günü saat 12.00'den itibaren duyurulan yasaklama kararının 22 Haziran Çarşamba günü saat 19.30'dan itibaren kaldırıldığı kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler