Diyarbakır’da 33 bin öğrenci TEOG sınavına katılacak

Diyarbakır’da 33 bin öğrenci TEOG sınavına katılacak

Önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe günü Türkiye genelinde yapılacak olan TEOG sınavına, Diyarbakır’da 33 bin 224 öğrenci katılacak.

25 Kasım 2015 tarihinde Türkiye genelinde yapılacak olan TEOG sınavına Diyarbakır merkez ve 17 ilçesinde 33 bin 224 öğrenci katılacak. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata Temel öğrenciler yönelik TEOG mesajı yayımlayarak, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarının sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli tüm tedbirlerin aldığını belirti.

8. Sınıf öğrencilerinin, 25 Kasım 2015 tarihinde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, 26 Kasım 2015 tarihinde ise; Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavları yapılacaktır.

Her iki günde Diyarbakır’da toplam 33 öğrenci TEOG’a katılacak olup,  6 bin 903 öğretmen ve idareci, 17 ilçedeki 397 okulda 2 bin 416 salonda görev yapacak.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hura TEOG’la ilgili bir mesaj yayımlayarak, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarında 8. Sınıf öğrencilerinin Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil dersi için dönemsel olarak 2 yazılısı olanların birinci, 3 yazılısı olanların ise ikinci yazılı sınavı olduğunu belirti.

Hura mesajında, öğrencilerin diğer yazılı sınavlarda olduğu gibi bu sınavlarda da çalışmalarının karşılığını göreceğini ifade ederek, eksik olan veya anlamadıkları konuları tekrar öğrenebilmeleri amacıyla da sınav kitapçıklarının sınav sonunda kendilerine okullarında dağıtılacağını söyledi.

Hura mesajının sonunda, sınava girecek öğrencilere başarılar dileyerek, öğrencilerin başarıları için çabalayan yönetici ve öğretmenler ile tüm velilere teşekkürlerini illeti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.