Diyarbakır'da 36 bin öğrenci TEOG sınavına girecek

Diyarbakır'da 36 bin öğrenci TEOG sınavına girecek

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yayınladığı bir basın açıklamasıyla 26-27 Kasım 2014 tarihinde yapılacak TEOG sınavı hakkında bilgilendirmede bulundu.

DİYARBAKIR -  26-27 Kasım 2014 tarihlerinde Diyarbakır genelinde yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı hakkında bilgilendirmede bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, yapılacak sınavlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

I. Dönem Ortak Sınavlarına Ortaokulların 8. Sınıflarında okuyan öğrencilerin gireceğini belirten Hurata, 26Kasım 2014 tarihinde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden 27 Kasım 2014 tarihinde ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden sınavlara girileceğini ifade etti.

 

“Toplam 20 soru sorulacak ve sınav süresi 40 dakika olacaktır”

Diyarbakır’ın 17 ilçesinde yapılacak olan ortak sınavlara 390 okulda toplamda 35 bin 977 öğrencinin katılacağını söyledi.

 

Hurata, “Sınavda her ders için çoktan seçmeli toplam 20 soru sorulacak ve sınav süresi 40 dakika olacaktır. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Ortak sınavlarda A, B, C ve D olmak üzere 4 çeşit kitapçık bulunmaktadır.” bilgilerini verdi.

 

Naklen bir başka okula geçen 8’inci sınıf öğrencisinin halen eğitim öğretimini gördüğü okulda yedek salonda sınava alınacağını belirten Hurata, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları ile ilgili olarak bu sınavların yazılı niteliğinde olacağını söyledi.

 

“Yazılı sınavlar sınıfta nasıl yapılıyorsa bu sınavın mantığı da aynıdır”

Hurata, “Ortak Sınavların yapılacağı yazılı konuları her ders için o öğretim yılının programlarına bağlı kalınarak hazırlanmaktadır. Bakanlığımız tarafından ilan edilen Öğretim programlarında belirtilen kazanımları esas alınacak olup, Yazılı sınavlar sınıfta nasıl yapılıyorsa bu sınavın mantığı da aynıdır. Öğrencilerimizin birbiriyle yarıştırıldığı ve strese sokulacağı sınavlar değildir. Ortak sınavlardan alınan puanlar yılsonu başarı puanına dâhil edilecektir. İlimiz genelinde sınavın sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde yapılmasına yönelik bütün çalışmalarımız büyük bir titizlikle tamamlanmıştır.” şeklinde konuşarak,  sınava girecek öğrencilere başarılar diledi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler