Diyarbakır'da 387 kişilik memur alımı için yüzlerce metrelik kuyruk oluştu

Diyarbakır'da 387 kişilik memur alımı için yüzlerce metrelik kuyruk oluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine alınacak 387 kişilik memur alımı için başvuru yapmak isteyen Diyarbakırlılar, başvuru merkezi önünde yüzlerce metrelik kuyruk oluşturdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere Belediye Zabıta Yönetmeliği, Belediye İtfaiye Yönetmeliği ve Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre KPSS türü, KPSS taban puanı ile belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur alınacak.

387 memur alımının yapılacağının duyurulmasının ardından memur adayları, Sabahın erken saatlerinde soğuk havaya rağmen başvuruların alındığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünde yüzlerce metrelik kuyruk oluşturdu.    

İnşaat mühendisi mezunu olduğunu ve kontenjanın kısıtlı olmasından dolayı memuriyete başvurmak zorunda kaldığını belirten Serkan Aslan, "Normalde inşaat mühendisliğine başvurmak isterdim. 3 kişilik alım açıldığını gördükten sonra memurluğa başvuracağım. Ondan sonra inşaat mühendisliğine terfi etmeye çalışacağım. Yerleşme konusunda ümit biraz zor görünüyor. Çünkü sadece Diyarbakır'dan alım yok, çevre il ve ilçelerden de kayıt var. En azından Diyarbakır'da ikamet eden öğrencilerden başvuru alınsaydı daha iyi olurdu." dedi.

Hem sıra bekliyor hem dosya satıyor

Günlerdir binlerce memur adayının uzun kuyruklar oluşturduğunu fark eden memur adaylarından Sinan Sarıca, durumdan istifade etmek amaçlı tezgâh açarak hem sıra bekliyor hem de adayların başvuru evraklarında kullanmaları gereken dosyaları satıyor.

Lisans mezunu olarak memur alımına başvuran Sarıca, "Başvuruya geldiğimizde uzun kuyruk görünce bu işi fırsata çevirelim dedik. Dosya da şarttır demeleri üzerine her yerde bulunmaması nedeniyle karaborsaya düşmüştü. Biz, bir yerlerden temin edip burada dosya satıyoruz ama millete de yardımcı oluyoruz. İki gün içerisinde 300'e yakın sattık. Sığınak veya barınağımız olmadığından yağmur gibi olumsuz hava şartı olursa biz bu işi bırakmak zorunda kalacağız. Satışlarımız hava durumuna bağlı. Hava güzel olursa devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Özel kontenjanların zorlaştırıldığından dolayı adayların sadece memurluğa başvurmak zorunda kaldığını belirten Sarıca, "Bazı özel kontenjanları zorlaştırdılar. Zabıta ve itfaiye erinin kriterlerini ağırlaştırdılar. Onlara başvuru yapamıyoruz. Şu anda sırada bekleyenlerin tamamı düz memur adayı. Herhangi bir kriter istemiyorlar. 'Lisans mezunu olsun yeter.' diyorlar." şeklinde konuştu.

Söz konusu memur alımı için başvurular 6 Mart Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler